У киплячій воді кальмари варять 1 - 2 хвилини під кришкою. Або можна варити кальмари за таким правилом: варити півхвилини після закипання, вимкнути вогонь і настояти 10 хвилин.

Заморожені кільця кальмара розморозити і варити 1 хвилину .
Закуска по-кантонски за 40 минут — рецепт жареных кальмаров с чесноком

скільки варити кальмарів

  • якщо тушки кальмара заморожені, розморозити при кімнатній температурі.
    разморозка перед варкой
  • обдати кальмарів окропом для того, щоб вони легко чистилися.
    обдать кипятком
  • Очистити кальмарів від шкірки і хребта, акуратно піддягаючи шкірку нігтем.
    очистить кальмаров
  • Закип'ятити 2 склянки води на 3 невеликих кальмара.
  • додати в окріп лаврушку і перець.
  • викласти в каструлю з водою морепродукт.
    варка кальмаров
  • варити кальмарів 2 хвилини , потім викласти з каструлі.
    вареные кальмары


Варимо свіжого кальмара

1. Кальмарів промити, гострим ножем зрізати шкірку з зовнішньої і внутрішньої сторони тушки і плавників.
2. Закип'ятити воду, додати сіль і спеції.
3. Викласти кальмара в каструлю з водою, варити 1-2 хвилини в залежності від розміру.


Максимально швидко варимо кальмарів

Зварити кальмарів можна всього лише на 30 секунд, опустивши їх в окріп. За цей час кальмар звариться і майже не втратить в розмірі. На фото: зверху кальмари після 2 хвилин варіння, знизу — після 30 секунд варіння.
кальмары сваренные 30 секунд и 2 минуты


Варка кальмара без розморожування

1. Заморожений кальмар (або ціла тушка, або кільця, або очищений кальмар) не розморожувати.
2. Налити в каструлю води з запасом, щоб помістилися всі заморожені кальмари.
3. Поставити каструлю на вогонь, довести воду до кипіння.
4. Додати в каструлю сіль, перець і лавровий лист.
5. Викласти в окріп кальмарів, засікти 1 хвилину для варіння.
6. Вимкнути вогонь під каструлею, накрити кришкою і настояти кальмарів протягом 10 хвилин.


Рецепт кальмарів в мультиварці

1. Налити в ємність мультиварки воду, налаштувати гаджет на режим «Варка».
2. Додати сіль і спеції.
3. Викласти розморожені тушки або кільця розмороженого кальмара в киплячу воду.
4. Закрити мультиварку кришкою, варити 2 хвилини, потім не відкривати кришку 3 хвилини.


Приготування кальмарів в пароварці

1. Наповнити резервуар для води, додати сіль і спеції.
2. Викласти кальмарів в лоток пароварки — в 1 ряд.
3. Варити кальмарів в пароварці 7 хвилин.


Швидкі кальмари в мікрохвильовці

спосіб рекомендується якщо немає плити і не важлива м'якість кальмара
1. Скропити розморожених кальмарів маслом, соком лимона і спеціями.
2. Викласти кальмарів в ємність для СВЧ.
3. Налаштувати мультиварку на 1000 Вт, варити 1-3 хвилини в залежності від кількості кальмарів (1-3).

Фкуснофакты

як варити на салат?
Час варіння таке ж, 1-2 хвилини, але є тонкість. Кальмари після варіння миттєво підсихають, тому якщо ви не хочете щоб кальмари в салаті хрустіли, варіть їх в самому кінці приготування салату — і відразу після варіння нарізайте кальмари. Або тримайте кальмари у воді. Для салату добре підходять кільця — їх не потрібно чистити, досить порізати подрібніше.

точний час варіння кальмарів

Тушки цілком 1-2 хвилини
кільця кальмара 1 хвилина
охолоджені кальмари 2 хвилини
міні-кальмари 1 хвилина
щупальця кальмара 1 хвилина
механічно очищені тушки 1 хвилина

 

що їдять в Кальмарі
1. Тушку — це найбільша і очевидна для вживання частина кальмара. Її часто продають вже очищеної.
2. Плавці — більш тверді і м'ясисті, ніж тушки, частини кальмара.
3. Щупальця — вимагає акуратного очищення, але і ніжна частина кальмара. Щупальця дешевше тушок, як правило за рахунок майбутніх складнощів в очищенні — тушку кальмара куди простіше почистити, ніж кожен з численних щупалець. До того ж, на щупальцях є присоски, які теж треба очистити.
Відповідно, все інше до варіння не годиться. Голову, ГЛАДІУС (довгий напівпрозорий хрящ) і кишки — в їжу не годяться.

чи знімати шкіру-плівку з кальмарів
— кальмарів (особливо тих, що мають відрізняється від білого колір) мають шкірку і шкірку. При варінні шкурка кальмара згортається в піну і після варіння кальмарів слід тільки промити. Але є ще й шкірка — тонка плівка, яка покриває кальмара зсередини і зовні. Постає питання: чи треба видаляти шкірку — і якщо треба, то навіщо? Смакові переваги тут головна причина. Нарізані шматочки вареного кальмара з шкірою будуть на початку куса злегка пружинити. До того ж, при пережовуванні тонка, але дуже еластична шкірка кальмара може застрягти між зубів або стати занадто довгою для комфортного проковтування.
У середземноморських країнах прийнято чистити кальмарів від шкірки, шкіру не зчищають. Інша справа, що найсвіжіші середземноморські кальмари чистяться в 2 руху — слід просто провести ножем уздовж тушки. Однак в вітчизняні магазини привозять охолоджені кальмари або заморожені тушки, для їх обробки рекомендується перед чищенням обдати розморожені морепродукти окропом.

що робити, якщо кальмари переварилися
Кальмари мають властивість при варінні понад 3 хвилин зменшуватися в розмірах, перетворюватися в тугу гуму. Однак, якщо ви випадково їх переварили, варіть сумарно 20 хвилин> — тоді кальмари повернуть м'якість, хоча і зменшаться ще в 2 рази в розмірах.

як вибрати кальмара
Важливо, щоб кальмари повинні бути замороженими вперше. Якщо є підозра, що раніше вони вже розморожувалися (підтвердженням тому може бути те, що тушки злиплі або розламані) — не купуйте, вони будуть гірчити і розриватися при варінні.

шкірка кальмара може бути будь-якого кольору, а ось м'ясо — тільки білого. Варене м'ясо кальмара теж повинно мати білий колір.

найякісніші кальмари — неочищені, зі шкурою. Рідко в елітних магазинах продуктів їх можна побачити на крижаній подушці. Найчастіше неочищені кальмари продаються повністю замороженими, і тут знову треба простежити якість заморозки. Від цього залежить, наскільки м'якими і соковитими будуть кальмари.

продаються в магазинах під виглядом кальмарів великі кубики білого кольору. Це низькоякісний морепродукт, який має гіркий присмак і пухку консистенцію.

якщо кальмари сильно пахнуть

найчастіше, запах кальмара псується через неправильне зберігання — наприклад, разом з рибою. Видалити неприємний запах можна за допомогою зелені (додавши її в воду при варінні) або лимонного соку (скропити їм варені кальмари).

що готувати з кальмарами
Після варіння кальмари можна обсмажити разом з гарніром (рис, картопля). Або, їх досить нарізати кільцями, скропити соком лимона і посолити — буде готову страву.

як зберігати кальмарів
— заморожених кальмарів зберігати в морозилці. Варених кальмарів зберігати 2 доби в бульйоні, в якому вони варилися, накривши кришкою.

калорійність вареного кальмара
110 ккал / 100 грам

40 хв.
⏰ смажені кальмари з часником на сковороді: рецепт з покроковими фото
⏰ смажені кальмари з часником на сковороді: рецепт з покроковими фото
45 хв.
⏰ смажені кальмари в клярі: рецепт і покрокові фото приготування
⏰ смажені кальмари в клярі: рецепт і покрокові фото приготування
5 хв.
⏰ як варити неочищених кальмарів і скільки часу. В яку воду класти, як правильно чистити і з чим смачно подавати
⏰ як варити неочищених кальмарів і скільки часу. В яку воду класти, як правильно чистити і з чим смачно подавати
5 хв.
⏰ як варити кальмарів на пару і скільки часу. В яку воду класти, як правильно чистити і з чим смачно подавати
⏰ як варити кальмарів на пару і скільки часу. В яку воду класти, як правильно чистити і з чим смачно подавати
5 хв.
⏰ як варити заморожених кальмарів і скільки часу. В яку воду класти, як правильно чистити і з чим смачно подавати
⏰ як варити заморожених кальмарів і скільки часу. В яку воду класти, як правильно чистити і з чим смачно подавати
5 хв.
⏰ як варити свіжого кальмара і скільки часу. В яку воду класти, як правильно чистити і з чим смачно подавати
⏰ як варити свіжого кальмара і скільки часу. В яку воду класти, як правильно чистити і з чим смачно подавати