Як варити чихиртму
продукти
на каструлю 3 літри
курячі стегна — 2 штуки
ріпчаста цибуля — 2 голови
звичайна мука — 2-3 столових ложки
куряче яйце — 4 штуки
Шафран — 2 столових ложки
оцет яблучний або винний — 2 столових ложки
сіль — 1 чайна ложка
кінза — 1 пучок
чорний мелений перець — кілька горошин
сіль — 1 столова ложка
Як варити чихиртму
1. Курку розморозити, вимити і викласти в каструлю.
2. Залити курку 2 літрами води і поставити на вогонь.
3. Посолити і поперчити бульйон, варити курку 30 хвилин, потім викласти з каструлі, остудити, відокремити від кісток і повернути м'ясо в каструлю.
4. Ріпчасту цибулю очистити і дрібно нарубати.
5. Розігріти сковорідку, налити рослинне масло і викласти цибулю на сковорідку.
6. Смажити цибулю протягом 5 хвилин, потім рівномірно посипати борошном і перемішати, смажити ще 3 хвилини.
7. Курячий бульйон перелити через сито в миску і повернути назад в каструлю, щоб бульйон був чистим від кісточок.
8. Поставити каструлю на вогонь, додати цибулю, спеції, оцет і варити 2 хвилини.
9. Яйця розбити в миску, збити і тонкою цівкою влити в суп.
10. Кінзу вимити, обсушити і дрібно нарубати.
при подачі чихиртму посипати кінзою.
Фкуснофакти
— пшеничне борошно можна замінити на кукурудзяну і гречану.
— Чихиртма — це грузинський суп.
— оцет в чихиртму додають потім, щоб яйця рівномірно розподілилися в бульйоні і надали йому приємну густоту.
— при варінні чихиртми оцет можна замінити лимонним або гранатовим сік (3-4 столових ложки).
— Чихиртму варять на 1 присід, так як яйця в супі практично сирі. Чихиртма буде зберігатися всього кілька годин.
— у класичній рецептурі частіше використовується не все куряче яйце, а тільки збиті жовтки.
— додатково в якості спецій для чихиртми можна використовувати коріандр, м'яту і корицю.
подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!