⏰ як варити сирний суп - найпростіший рецепт без м'яса і варіанти як варити ще смачніше

Скільки варити сирний суп?

10:00
Принцип варіння сирного супу: овочі варяться у воді, молоці або бульйоні, до них додається плавлений сир або кілька різних видів сиру, і нудиться пару хвилин, після чого суп настоюється без вогню під кришкою. Як правило суп варять на 1-2 прийоми їжі, процес приготування займає не більше години.

Як варити сирний суп

продукти
плавлений сир « Дружба», « Карат» і т. д. — 200 г
картопля — 2 великих
морква і цибуля — по 1 Великої
Вода — 2 літри (можна замінити молоком або сумішшю вершків з водою)
сіль — 1 чайна ложка, врахувати солоність сиру
вершкове масло — 30 грам

Рецепт сирного супу

  • у чайнику нагріти 2 літри води, а поки вона нагрівається, підготувати овочі: картоплю і моркву очистити і нарубати кубиком, цибулю дрібно порубати. Морква можна обсмажити разом з цибулею, а для дієтичного варіанту морква краще варити.
  • у каструлю налити окріп, викласти овочі і варити під кришкою хвилин 15, а в цей час зайнятися засмажкою: в сковорідці обсмажити на вершковому маслі цибулю до рум'яності — це додасть сирному супу апетитний запах.
  • викласти зажарку разом з усім маслом в загальне вариво, додати сир і перемішувати до закипання. Не пропустіть момент закипання — сир дає багато піни і може википати з каструлі. Потім перемолоти все блендером і проварити пару хвилин.
  • закінчити варити сирний суп: настояти його 10 хвилин під щільно накритою кришкою, перевірити на сіль, і подавати до столу, посипавши рубаною зеленню.

як ще варять сирний суп

— на курячому бульйоні з шматочками курки — спочатку зварити курячий бульйон , потім принцип той же

— з дрібно нарубаної шинкою і зверху посипати чорними сухариками — шинка додається разом з сиром, сухарики сипляться на суп в тарілки

— з обсмаженими свіжими печерицями та різаною морквою — печериці смажити разом з цибулею і тонкими кружечками моркви

Фкуснофакти

— частина плавленого сиру для сирного супу можна замінити твердим або м'яким.

— зварити сирний суп можна на курячому, грибному, м'ясному або овочевому бульйоні .

— після того, як сирний суп звариться, можна перетворити його в пюре блендером.

— враховуйте, що сирний суп при охолодженні стає густішим — щоб повернути колишню консистенцію, просто додайте в розігрітий суп окропу, і перемішайте.

— готовий сирний суп можна прикрасити зеленню, сухариками, грінками — робити це слід в тарілках.

— подають сирний суп через калорійність не тільки на обід, але і на вечерю, разом з легким гарніром з овочів.

— калорійність страви залежить від типу сиру: якщо варити сирний суп по простому рецепту, 80-90 ккал/100 грам.

— дуже добре підходять при варінні сирного супу такі спеції, як материнка, чебрець, майоран.

подивіться рецепти всіх супів і час їх варіння!

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?