Як варити сирний суп
продукти
плавлений сир « Дружба», « Карат» і т. д. — 200 г
картопля — 2 великих
морква і цибуля — по 1 Великої
Вода — 2 літри (можна замінити молоком або сумішшю вершків з водою)
сіль — 1 чайна ложка, врахувати солоність сиру
вершкове масло — 30 грам
Рецепт сирного супу
- у чайнику нагріти 2 літри води, а поки вона нагрівається, підготувати овочі: картоплю і моркву очистити і нарубати кубиком, цибулю дрібно порубати. Морква можна обсмажити разом з цибулею, а для дієтичного варіанту морква краще варити.
- у каструлю налити окріп, викласти овочі і варити під кришкою хвилин 15, а в цей час зайнятися засмажкою: в сковорідці обсмажити на вершковому маслі цибулю до рум'яності — це додасть сирному супу апетитний запах.
- викласти зажарку разом з усім маслом в загальне вариво, додати сир і перемішувати до закипання. Не пропустіть момент закипання — сир дає багато піни і може википати з каструлі. Потім перемолоти все блендером і проварити пару хвилин.
- закінчити варити сирний суп: настояти його 10 хвилин під щільно накритою кришкою, перевірити на сіль, і подавати до столу, посипавши рубаною зеленню.
як ще варять сирний суп
— на курячому бульйоні з шматочками курки — спочатку зварити курячий бульйон , потім принцип той же
— з дрібно нарубаної шинкою і зверху посипати чорними сухариками — шинка додається разом з сиром, сухарики сипляться на суп в тарілки
— з обсмаженими свіжими печерицями та різаною морквою — печериці смажити разом з цибулею і тонкими кружечками моркви
Фкуснофакти
— частина плавленого сиру для сирного супу можна замінити твердим або м'яким.
— зварити сирний суп можна на курячому, грибному, м'ясному або овочевому бульйоні .
— після того, як сирний суп звариться, можна перетворити його в пюре блендером.
— враховуйте, що сирний суп при охолодженні стає густішим — щоб повернути колишню консистенцію, просто додайте в розігрітий суп окропу, і перемішайте.
— готовий сирний суп можна прикрасити зеленню, сухариками, грінками — робити це слід в тарілках.
— подають сирний суп через калорійність не тільки на обід, але і на вечерю, разом з легким гарніром з овочів.
— калорійність страви залежить від типу сиру: якщо варити сирний суп по простому рецепту, 80-90 ккал/100 грам.
— дуже добре підходять при варінні сирного супу такі спеції, як материнка, чебрець, майоран.
подивіться рецепти всіх супів і час їх варіння!