Як варити кіноа в каструлі
На 1 порцію візьміть 1/5 склянки, так як крупа сильно збільшується в об'ємі
1. Кіноа всипати в каструльку, помити перетираючи зерна, і залити холодною водою 1:2 — на півсклянки кіноа 1 стакан води.
2. Поставити на вогонь і варити 15 хвилин.
3. Вимкнути вогонь, настояти 5 хвилин.
подавати з вершковим маслом.
скільки варити різні сорти
кіноа « Містраль» варити 15-20 хвилин.
Крупу від « Браволі» варити 15 хвилин.
суміш кіноа « Бі фреш» варити 15 хвилин.
Крупу «Роял форест» варити 15-20 хвилин.
скільки варити кіноа на суп
Крупу додавати відразу в суп і варити 15 хвилин.
як варити кашу з кіноа
продукти
кіноа — половина склянки
Молоко — половина склянки
Мед — 3 столові ложки
Банан — 1 штука
кориця — щіпка
яблука — 1 штука
як приготувати кашу з кіноа
кіноа насипати в сито, добре промити, щоб видалити можливу гірчинку, викласти в каструльку і залити молоком. Поставити каструльку на вогонь, закип'ятити на середньому вогні, зменшити вогонь, накрити кришкою і варити після закипання 20 хвилин.
подавати кашу з кіноа, посипавши корицею, полив медом і прикрасивши нарізаними фруктами.
Каша з кіноа в мультиварці
всипати промиту крупу кіноа в мультиварку, залити молоком і готувати 20 хвилин на режимі «Молочна каша».
Фкуснофакти про кіноа
яка кіноа на смак
варена крупа має зернисту структуру і смак м'яких горіхів з трав'янистими нотками. Крупа досить дорога (на червень 2020 — від 300 грн./кілограм, продається пакетиками по 300-400 грам), але і смак її досить специфічний, як раз щоб зрідка урізноманітнити класичні крупи.
на фото сира кіноа візуально в порівнянні з гречкою:
— Киноа класно подавати на гарнір з сиром, маслом і зеленню, а якщо використовувати при варінні ароматний бульйон, то киноа стане повноцінним блюдом. Також хороша каша з кіноа з цукром і джемом.
— перед варінням кіноа можна прожарити 2-3 хвилини на сковорідці — тоді після варіння вона буде більш розсипчастою.
— Крупа кіноа дуже корисна для здоров'я : містить клітковину (здоров'я травної системи), вуглеводи (енергетичний баланс організму), рибофлавін (обмін речовин, молодість і здоров'я шкіри).
— калорійність кіноа — 370 ккал/100 грам. Кіноа вважається високо калорійним продуктом.
Плов з кіноа
продукти
кіноа — дві склянки
курячі ніжки — 8 штук
ріпчаста цибуля — 2 голови
морква — 3 середні морковіни
помідори — 5 середнього розміру
перець гострий — 1 штука
часник — 1 штука
рослинна олія — 3 столові ложки
Зіра — половина чайної ложки
Коріандр — пів чайної ложки
кінза — за смаком
чорний перець і сіль — за смаком
Рецепт плову з кіноа
1. Цибулю почистити і порізати півкільцями.
2. Моркву почистити і тонко нашаткувати.
3. З курячих ніг зняти шкіру і зрізати м'ясо.
4. Розігріти каструлю, налити олію, викласти курячі кістки з хрящами, обсмажувати 10 хвилин, потім видалити кістки.
5. У каструлю додати моркву, додати спеції, нарізаний перець, і обсмажувати 7 хвилин, помішуючи.
6. Додати цибулю, обсмажувати ще 7 хвилин, помішуючи.
7. Додати шматочки м'яса, обсмажувати 10 хвилин.
8. Помити і порізати кубиками помідори, додати в каструлю.
9. Посолити, викласти зверху часник.
10. Всипати кіноа, додати півтора літра окропу і добре перемішати.
11. Подавати плов з кіноа, посипавши кінзою.