⏰ як варити кіноа? І скільки часу? Всі способи зварити крупу, правила варіння і корисні поради

Як просто зварити кіноа?

15:00
Кіноа дуже проста в приготуванні, швидше за все її зварити в каструлі : залити водою 1: 2, підігріти до закипання і варити 15 хвилин під кришкою при слабкому кипінні і періодичному помішуванні.

в мультиварці кіноа варити стільки ж на режимі "Варка" при закритій кришці, або 20 хвилин на режимі "Плов". А ось в скороварці кіноа не варять, так як під тиском крупа розварюється.

Як варити кіноа в каструлі

На 1 порцію візьміть 1/5 склянки, так як крупа сильно збільшується в об'ємі

1. Кіноа всипати в каструльку, помити перетираючи зерна, і залити холодною водою 1:2 — на півсклянки кіноа 1 стакан води.

Как просто сварить киноа?

2. Поставити на вогонь і варити 15 хвилин.
3. Вимкнути вогонь, настояти 5 хвилин.

Как просто сварить киноа?

подавати з вершковим маслом.

скільки варити різні сорти

кіноа « Містраль» варити 15-20 хвилин.
Крупу від « Браволі» варити 15 хвилин.
суміш кіноа « Бі фреш» варити 15 хвилин.
Крупу «Роял форест» варити 15-20 хвилин.

скільки варити кіноа на суп

Крупу додавати відразу в суп і варити 15 хвилин.

як варити кашу з кіноа

продукти
кіноа — половина склянки
Молоко — половина склянки
Мед — 3 столові ложки
Банан — 1 штука
кориця — щіпка
яблука — 1 штука

як приготувати кашу з кіноа
кіноа насипати в сито, добре промити, щоб видалити можливу гірчинку, викласти в каструльку і залити молоком. Поставити каструльку на вогонь, закип'ятити на середньому вогні, зменшити вогонь, накрити кришкою і варити після закипання 20 хвилин.
подавати кашу з кіноа, посипавши корицею, полив медом і прикрасивши нарізаними фруктами.

Каша з кіноа в мультиварці
всипати промиту крупу кіноа в мультиварку, залити молоком і готувати 20 хвилин на режимі «Молочна каша».

Фкуснофакти про кіноа

яка кіноа на смак
варена крупа має зернисту структуру і смак м'яких горіхів з трав'янистими нотками. Крупа досить дорога (на червень 2020 — від 300 грн./кілограм, продається пакетиками по 300-400 грам), але і смак її досить специфічний, як раз щоб зрідка урізноманітнити класичні крупи.
на фото сира кіноа візуально в порівнянні з гречкою:
Как просто сварить киноа?

— Киноа класно подавати на гарнір з сиром, маслом і зеленню, а якщо використовувати при варінні ароматний бульйон, то киноа стане повноцінним блюдом. Також хороша каша з кіноа з цукром і джемом.

— перед варінням кіноа можна прожарити 2-3 хвилини на сковорідці — тоді після варіння вона буде більш розсипчастою.

— Крупа кіноа дуже корисна для здоров'я : містить клітковину (здоров'я травної системи), вуглеводи (енергетичний баланс організму), рибофлавін (обмін речовин, молодість і здоров'я шкіри).

калорійність кіноа — 370 ккал/100 грам. Кіноа вважається високо калорійним продуктом.

Плов з кіноа

продукти
кіноа — дві склянки
курячі ніжки — 8 штук
ріпчаста цибуля — 2 голови
морква — 3 середні морковіни
помідори — 5 середнього розміру
перець гострий — 1 штука
часник — 1 штука
рослинна олія — 3 столові ложки
Зіра — половина чайної ложки
Коріандр — пів чайної ложки
кінза — за смаком
чорний перець і сіль — за смаком

Рецепт плову з кіноа
1. Цибулю почистити і порізати півкільцями.
2. Моркву почистити і тонко нашаткувати.
3. З курячих ніг зняти шкіру і зрізати м'ясо.
4. Розігріти каструлю, налити олію, викласти курячі кістки з хрящами, обсмажувати 10 хвилин, потім видалити кістки.
5. У каструлю додати моркву, додати спеції, нарізаний перець, і обсмажувати 7 хвилин, помішуючи.
6. Додати цибулю, обсмажувати ще 7 хвилин, помішуючи.
7. Додати шматочки м'яса, обсмажувати 10 хвилин.
8. Помити і порізати кубиками помідори, додати в каструлю.
9. Посолити, викласти зверху часник.
10. Всипати кіноа, додати півтора літра окропу і добре перемішати.
11. Подавати плов з кіноа, посипавши кінзою.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?