Як готувати суп з бичачих хвостів
продукти
свіжий бичачий хвіст — 800 грам
морква — 1 штука
селера — 1/2 середнього бульби
буряк — 1 штука
ріпчаста цибуля — 3 штуки
шніт-цибуля — 5 пір'я
часник — 1 ціла головка
Кетчуп — 150 грам
мінеральна негазована вода — 1,5 літра
Розмарин — 1 гілочка
сухий майоран — 1 столова ложка
чорний перець горошком — 10 горошин
чорний мелений перець — за смаком
лавровий лист — 2 листа
оливкова олія — 50 грам
соєвий соус — 2 столові ложки
Як варити суп з бичачих хвостів
1. Помити хвіст і порізати на шматки.
2. Нагріти сотейник, додати масло і обсмажити м'ясо до коричневого відтінку.
3. Помити, почистити, порізати цибулю, моркву, чверть буряка дрібними кубиками і додати в сотейник.
4. Помити і крупно порізати свіжий селера і додати в сотейник.
5. Додати всі перераховані спеції.
6. Помити і порізати шніт-цибулю і відправити в блюдо.
7. Припустити всі інгредієнти до м'якості.
8. Закип'ятити 1,5 літра мінералки.
9. Залити отриманим окропом готову страву.
10. Додати 100 г хорошого кетчупу.
11. Опустити в окріп 6 зубчиків часнику.
12. Закрити кришку, відрегулювати вогонь на мінімум і залишити блюдо на 2 години.
Фкуснофакти
— для супу можна використовувати хвости разом з хрящами або попередньо відокремити хрящі від м'яса.
— у рецепті замість 100 грам кетчупу можна використовувати 50 грам томатної пасти.
— вага одного хвоста становить 700-800 грам.
— Суп з бичачих хвостів рекомендується настояти як мінімум 12 годин (а краще 24 години), щоб він придбав насичений смак. Це так званий суп другого дня.
— готувати суп з бичачих хвостів найкраще в чавунці, в цьому посуді суп краще настоюється.
Три способи приготування супу з бичачих хвостів
—
Суп з бичачих хвостів по-іспанськи
. Основна відмінність цього способу полягає в тому,що м'ясо спочатку відварюється в воді 2-2, 5 години, а потім виймається, і блюдо далі готується як звичайний суп. У блюдо кладеться картопля. М'ясо відділяється від кісток і додається в суп тільки за 10 хвилин до готовності.
— Суп з бичачих хвостів по-німецьки . Німецький рецепт має на увазі використання вина. Хвости обсмажуються з морквою, цибулею і петрушкою, а потім 3 години варяться. Після цього з супу виймають всі інгредієнти і чаклують над бульйоном: знежирити, освітлити, процідити, додати кип'ячене вино, крохмаль і спеції. Далі всі інгредієнти (в тому числі м'ясо без кісток) повертаються в суп. Томатна паста і буряк не використовуються.
— Суп з бичачих хвостів по-англійськи . В англійському рецепті в суп додається картопля. При цьому коріння і м'ясо спочатку півгодини смажаться, а потім півгодини варяться. Потім в блюдо додається картопля, і воно вариться ще рівно стільки, скільки вариться картопля — 15-20 хвилин.
— Ціна бичачих хвостів — 85 грн./1 кілограм (в середньому в Києві на липень 2019 року).