⏰ скільки варити груші на десерт-простий рецепт десерту і таймер варіння

Скільки варити груші в сиропі?

15:00
Груші помити. Очистити від шкірки, вийняти серцевину. У воду вилити апельсиновий сік, всипати цукор. Ємність з сиропом поставити на слабкий вогонь, залишити кипіти протягом 5-10 хвилин, щоб надлишки рідини випарувалися. Поки вариться сироп, скропити груші соком цитрусових. Перекласти груші в ємність з киплячим сиропом і 15 хвилин на тихому вогні варити плоди. Дістати приготовані фрукти з каструлі, охолодити.

Як приготувати варені груші в сиропі

продукти
свіжі груші — 3 штуки
Лимон або лайм — 1 штука
цукровий пісок — 150 грам
Вода — 300 мілілітрів
сік з апельсинів — 100 мілілітрів
кориця — за смаком
для прикраси — морозиво, горіхи, м'ята.

Як варити груші в сиропі
1. Свіжі стиглі груші помити.
2. Зчистити з плодів шкірку, вийняти серцевину.
3. У воду вилити сік з апельсинів, всипати цукровий пісок.
4. Ємність з сиропом поставити розігріватися на слабкий вогонь, залишити кипіти протягом 5-10 хвилин, щоб надлишки рідини випарувалися.
6. Поки вариться сироп, скропити груші соком цитрусових.
7. Перекласти груші в ємність з киплячим сиропом і 15 хвилин на тихому вогні варити плоди.
8. Дістати приготовані фрукти з каструлі, охолодити.

Фкуснофакти

— калорійність груш в сиропі 275 ккал / 100 грам.

— приємний аромат груші в сиропі додасть кориця, якщо посипати їй фрукти, використовуючи сито. Красиво виглядає порція десерту, якщо на одній страві з грушею розташувати кульку морозива, посипати весь десерт горіхами, доповнити нарізаними цитрусовими і м'ятою.

— готуючи груші до варіння, серцевину з держаком можна залишити, це збереже фрукту його первісний вигляд.

— щоб груші рівномірно проварилися і просочилися, необхідно, щоб сироп повністю закривав фрукти, інакше частина груші може залишитися сирою.

— дізнатися, приготовлена чи груша, допоможе невелика паличка, зроблена з дерева. Коли груша буде готова, паличка буде легко занурюватися в неї.

— якщо сироп покриває груші нерівномірно, слід періодично перевертати фрукти. Так вони краще проваряться і просочаться сиропом.

— щоб, після зняття шкірки, груша не потемніла, її поверхню слід полити соком лимона.

— вартість груші в сиропі 71 рубль.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?