⏰ скільки варити горбушу-рецепт, нюанси варіння, зручний таймер і способи зварити в каструлі, мультиварці і пароварці

Скільки варити горбушу?

15:00
Горбушу варять 10 - 15 хвилин після закипання, занурюючи її в холодну воду. Солити горбушу при варінні слід після закипання води. Для додання аромату, при варінні горбуші додати спеції: лавровий лист, селера, цибуля, морква.
Голову і хвіст горбуші варити 15 хвилин .
в пароварці і мультиварці варити горбушу цілком 20 хвилин на режимі "Варка на пару".

варимо юшку з горбуші

продукти
Горбуша — півкіло (можна рибу цілком, можна тільки голови)
картопля — 3-4 штуки
ріпчаста цибуля — 2 голови
морква — 1 штука
Лаврушка — пара листів
Зелень петрушки — невеликий пучок
стебла кропу — 6-10 штук
сіль, перець чорний горошком — за смаком.

Рецепт варіння юшки з горбуші
Горбушу почистити і промити. Додати в каструлю з холодною водою нарізане м'ясо, голови і хвости горбуші, варити 20 хвилин з додаванням очищеної цибулини і стебел кропу, знімаючи піну. Після закінчення варіння викласти з каструлі цибулину, кріп, голови і хвости горбуші, м'ясо горбуші не крупно нарізати.
почистити і порізати картоплю, натерти на крупній тертці моркву, дрібно порізати цибулю — і додати в каструлю. Потім повернути в каструлю м'ясо горбуші, варити 15-20 хвилин на невеликому вогні, періодично знімаючи піну. Додати до вуха приправ, перешкодити, настоювати 10 хвилин. Подавати юшку з горбуші, посипавши її зеленню.

Фкуснофакти

Як почистити горбушу
Поскоблить рибу ножем від хвоста до голови — так, щоб відійшла луска. Надрізати горбушу уздовж черева і видалити всі нутрощі і судини. Відрізати з горбуші голову, хвіст і плавники (голову і хвіст можна використовувати для юшки). Добре промити горбушу зсередини і зовні. За допомогою дуже гострого ножа зняти з риби шкіру і кісткові частини.
у самок горбуші ніс задертий догори, а форма носа більш тупувата тому чистити самок горбуші потрібно з особливою акуратністю, щоб не пошкодити, можливо знаходиться всередині, ікру.
якщо ви купили рибу цілком і це виявився самець, ви можете приготувати молочко .

ціна замороженої горбуші — від 200 грн./кілограм (в середньому в Києві на липень 2019 р).

калорійність горбуші — 140 ккал/100 грам.

Сезон лову горбуші — в серпні-жовтні.

приправи до горбуші — гірчиця, сік лимона, базилік, куркума, коріандр, чорний мелений-перець, кардамон, шафран.

на гарнір до горбуші відмінно підійде відварений рис , картопляне пюре , смажені і тушковані овочі.

— в якості закуски , до горбуші підійдуть каперси, оливки, кружечки лимона, свіжі, солоні і мариновані овочі.

— середній вага горбуші — близько 1 кілограма.

— Горбуша у вареному вигляді дуже корисна для здоров'я. Вітамін PP, що міститься в горбуші, нормалізує працездатність кишкової системи, піридоксин попереджає стреси і випадання волосся, натрій відповідає за енергетичні обмінні процеси в організмі.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?