⏰ як варити сопа де гато-котячий суп.

Скільки варити сопа де гато?

10:00
для варіння сопа де гато необхідно 2 години.

Як варити сопа де гато

продукти
хліб — 6 шматочків товщиною 1 сантиметр
сир твердий — 100 грам
морква — 2 штуки
Лук — 1 головка
селера — 1 стебло
Вода-2 літри
часник — 4 зубчики
оливкова олія — 3 столові ложки
кріп, петрушка — по 5 гілочок
лист лавровий — 1 штука
Паприка — на кінчику чайної ложки
сіль, перець — за смаком

Як приготувати сопа де гато
1. 1 цибулину очистити від лушпиння, розрізати на 4 частини.
2. Морква промити, очистити і розрізати на кілька частин.
3. Стебло селери промити, очистити і розрізати.
4. Зелень помити.
5. У каструлю викласти цибулю, моркву, селеру, 1 лавровий лист, гілочки зелені, додати 1 чайну ложку солі, залити водою і поставити на середній вогонь.
6. Коли закипить вода в каструлі, зменшити вогонь і залишити бульйон варитися 1,5 години.
7. По закінченню часу, плиту вимкнути, а бульйон процідити, видаливши всі овочі і зелень.
8. 6 шматочків хліба порізати кубиками середніх розмірів, викласти на деко.
9. Розігріти духовку до 100 градусів, але не більше, так як хліб буде не сушитися, а смажиться.
10. Встановити деко з нарізаним хлібом в духовку і сушити його 20 хвилин.
11. По закінченню часу, вимкнути духовку, але сухарі не виймати ще 20 хвилин, інакше вони не будуть хрусткими.
12. 4 зубчики часнику відчистити від лушпиння і дрібно порубати.
13. 100 грам твердого сиру потерти на тертці.
14. У сковорідку влити 3 столові ложки оливкової олії, розігріти на слабкому вогні і всипати просушені сухарі.
15. Смажити їх 4 хвилини, щоб вони потемніли.
16. Додати в сковорідку порубаний часник, паприку, перець на кінчику чайної ложки, дрібку солі, влити 1,5 склянки приготованого овочевого бульйону і добре перемішати.
17. Варити вміст каструлі 5 хвилин.
18. Розігріти духовку до 200 градусів.
19. Вміст сковорідки вилити у високий глиняний посуд і поставити в розігріту духовку на 10 хвилин.
20. По закінченню часу суп вийняти з печі, розлити по тарілках і посипати тертим сиром.

Фкуснофакти

— Сопа де гато — це іспанське блюдо, яке подають гарячим. Традиційними інгредієнтами є хліб, вода, часник і сіль. Часто при запіканні блюдо зверху посипається тертим сиром або поливається збитими яйцями.

— Суп був вперше приготований і випробуваний в іспанському містечку Кадіс в XVI столітті, коли він осаджувався піратами. В осадженні люди були довго і вижили тільки тому, що готували суп з хліба, води, часнику. Після цих подій, його стали готувати не тільки на півдні Іспанії, рецепт страви дійшов до Мадрида і поступово набув популярності по всій Іспанії. Назви сопа де гато — « котячий суп»і « часниковий суп».

— Сопа де гато готують на один день, так як суп дуже простий у приготуванні.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?