⏰ скільки варити мостарду-простий рецепт десерту і таймер варіння

Скільки варити мостарду?

20:00
Проколоти шпажкою всю шкірку апельсина і варити 15 хвилин. Варити кірки кавуна і моркву 30 хвилин. Нарізати кубиками, як і апельсин. 20 хвилин відварювати імбир. У відвар всипати цукор. Додати до сиропу фрукти і овочі. Додати гірчицю, перець чилі. Закип'ятити, вимкнути вогонь. Дати настоятися при кімнатній температурі. Всипати цукор і закип'ятити. Дати настоятися ще добу і повторити процедуру з цукром.

Мостарда з кавунових кірок

Продукти на 2 банки 0,5 літра кавунові кірки — 600 грам імбир — 200-300 грам, залежно від смакових уподобань Виноград — 200 грам Апельсин неочищений (лимон) — 200 грам цукор — 2,1 кілограма Порошок білої гірчиці — 2 чайні ложки морква — 200 грам Вода — 700 грам гострий перець чилі — 2 стручки коріандр мелений — 1 чайна ложка запашний перець мелений — 0,5 чайної ложки зіра — 0,3 чайної ложки, для цінителів східних смаків Як варити мостарду з кавунових кірок 1. У каструлі закип'ятити воду і варити апельсин 10 хвилин. 2. Дістати апельсин з води і зубочисткою зробити проколи шкірки по всій поверхні шкірки. Варити ще на 5 хвилин, щоб пішов гіркий присмак. 3. Дістати апельсин і нарізати акуратними кубиками. 4. Відварити у воді кірки кавуна разом з морквою 30 хвилин. Дістати з води і нарізати кубиками. 5. Імбир розділити на дві рівні частини, одну — подрібнити на тертці і варити протягом 10 хвилин, а другу — нарізати кубиками і варити 20 хвилин. 6. У відвар всипати 700 грам цукру. 7. Покласти в каструлю до сиропу нарізані цитрусові, кавунові кірки і морква. 8. Додати гірчицю, 2 стручки червоного перцю чилі. Закип'ятити сироп, вимкнути вогонь. 9. Дати настоятися майже готовому соусу при кімнатній температурі. Всипати 700 грам цукру і закип'ятити. 10. Дати настоятися ще 24 години і повторити процедуру з цукром, що залишився. 11. Стерилізувати банки і налити в них охолоджений соус. Закатати стерилізованими кришками.

Мостарда з ягід і фруктів

продукти будь-які ягоди або фрукти — 500 грам (підійдуть яблука, виноград, груші, персики, черешня, диня, кавун та інші на ваш смак). Чим більш різноманітний букет фруктів і ягід ви підберете, тим багатший смак вийде цукор — 240-350 грам, в залежності від солодощі обраних фруктів і ягід Вода — 480 мілілітрів гірчичний порошок — 1 чайна ложка запашний перець — 2 подрібнені в ступці горошини Гвоздика — 1 бутон як варити мостарду з ягід і фруктів 1. Ягоди вимити і позбутися від плодоніжок. 2. Фрукти нарізати кубиками або часточками. Яблука і груші очистити від шкірки, а кавун можна варити з кіркою. 3. Сироп приготувати шляхом розведення цукру 240 грам цукру в 240 мілілітрах води. 4. Сироп разом із залишком води довести до кипіння. До нього додати нарізані фрукти або ягоди. 5. Варити на слабкому вогні до консистенції густого, тягучого соусу, при цьому всі фрукти і ягоди повинні встигнути приготуватися. 6. Додати гірчичний порошок і варити ще 5 хвилин. 7. Приправити запашним перцем і гвоздикою, останню — виловити шумівкою через 3 хвилини варіння. 8. Настояти готовий соус протягом 24 годин, знову закип'ятити. 9. Розлити настояну мостарду в стерилізовані банки і закрутити кришками.

Фкуснофакти

— в основі соусу лежать фрукти. Можуть використовуватися абрикоси, папайя, айва, виноград, яблука і навіть гарбуз. — вперше цей рецепт з'явився в Італії на початку 14 століття. Існує 6 видів Mostarda: з айви (di mele cotogne), винограду (d'uva), Кремони (di Cremona), П'ємонті (Piemontese), абрикосів (di albicocche) і гарбуза (di zucca). — Мостарду подають в якості соусу до сиру і гарніру до вареному м'ясу. морквяна мостарда і з селери подається до дичини і козячого сиру. Також соус подається з іншими сирами.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?