Обов'язково щедро полийте салат приготованим соусом Марі Роуз і приправте гострим перцем.
інгредієнти
порції:
-
+
- королівські креветки 250 г
- Авокадо 1 шт
- картопля 3 шт
- Лимон 1 шт
- Салат латук 2 качана
- вустерширський соус 15 мл
- Майонез 50 г
- Кетчуп 30 г
- кайенський перець 4 щіпки
- рослинна олія для смаження
- сіль на ваш смак
на порцію
калорії:
570
ккал
білки:
27
г
жири:
34
г
вуглеводи:
39
г
кроки
-
Увімкніть духовку на 220 градусів. Картоплю поріжте дрібними кубиками, шкірку при цьому можна залишити, якщо картопля молода. Помістіть шматочки на деко, посоліть і додайте масло. Гарненько перемішайте і відправте в духовку. Запікайте 15-20 хвилин.
-
на середньо-сильному вогні нагрійте сковороду з невеликою кількістю рослинного масла. Додайте креветки і готуйте 6-7 хвилин. Не забудьте їх перевернути.
-
З'єднайте в мисці кетчуп, майонез і соус. Також додайте сік чверті лимона, дрібку солі і 2 щіпки кайенского перцю, перемішайте. Це і є соус Марі Роуз.
-
з кожного качана салату зніміть 8 листів, що залишилася середину подрібніть ножем.
-
змішайте подрібнений салат з половиною соусу.
-
з авокадо зніміть шкірку, розріжте навпіл і витягніть кісточку. Наріжте м'якоть на скибочки.
-
лимон, що залишився, розріжте на часточки.
-
листя салату розкладіть по тарілках. Потім зверху покладіть нарізаний салат в соусі, потім запечена картопля, скибочки авокадо, а зверху креветки. Полийте соусом, що залишився, додайте 2 щіпки кайенского перцю. Прикрасьте блюдо часточкою лимона.