Салат за цим рецептом містить в собі і овочі, і м'ясо креветок , і крупу кіноа . Все це подається з лаймовою заправкою.
інгредієнти
порції:
-
+
- очищені королівські креветки 170 г
- кіноа 70 г
- червоний перець чилі 1 шт
- морква 1 шт
- Лайм 1 шт
- огірок середній 1 шт
- часник 1 зубчик
- Салат латук 1 качан
- смажений арахіс 25 г
- кінза 2 гілочки
- М'ята 2 гілочки
- рисовий оцет 15 мл
- соєвий соус 15 мл
- рослинна олія 1.5 столові ложки
- цукор ½ чайної ложки
- сіль за смаком
на порцію
калорії:
306
ккал
білки:
24
г
жири:
10
г
вуглеводи:
30
г
кроки
-
кіноа промийте під холодною водою. Перекладіть в каструлю і залийте 180 мл води. Поставте каструлю на сильний вогонь. Після закипання варіть на мінімальному вогні під кришкою 18-20 хвилин до готовності. Потім зніміть з вогню і приберіть кришку.
-
огірок наріжте на тонкі брусочки. Моркву натріть на крупній тертці. Салатні листя розділіть і промийте.
-
складіть в мисці брусочки огірка і терту моркву. Додайте рисовий оцет і дрібку солі, ретельно перемішайте.
-
Лайм розріжте навпіл. Часник почистіть і подрібніть. Червоний перець чилі очистіть від насіння і дрібно порубати.
-
у мисці з'єднайте подрібнений часник, перець чилі, сік лайма, соєвий соус, ложку рослинної олії і цукор. Ретельно розмішайте отриману заправку.
-
на середньо-сильний вогонь поставте антипригарну сковорідку з ½ столової ложки рослинної олії. Викладіть креветки і смажте 4-5 хвилин до готовності.
-
листя м'яти зніміть зі стебел і дрібно наріжте. Також подрібніть кінзу без стебел.
-
викладайте в тарілку поруч кіноа, креветки, мариновані огірок з морквою, листя салату. Полийте заправкою і прикрасьте арахісом і зеленню.
Заміна інгредієнтів
Салат латук можна замінити на пекінську капусту. Замість лайма візьміть лимон. А рисовий оцет можна замінити яблучним або звичайним столовим.