⏰ як варити суп гамбо - традиції і простий споспоб приготувати вдома

Скільки варити суп гамбо?

10:00
для приготування супу гамбо необхідно 3 години.

Як варити гамбо

продукти
копченості (грудинка, ковбаса, курка, сосиски) — по 50 грам кожного виду
морепродукти (креветки королівські очищені, кільця кальмара і мідії)— по 70 грам кожного морепродукту
курячі стегенця — 2 штуки
плоди гамбо (окри) — 1,5 склянки
селера — 3 стебла
зелений болгарський перець — 1 штука
помідори — 3 великих
часник — 3 зубці
ріпчаста цибуля — 1 велика голова
оливкова олія — 3 столових ложки
вершкове масло — 80 грам
лавровий лист — 2 листочка
борошно — 4 столових ложки (75-80 грам)
перець кайенский — 2 щіпки
перець чорний — 0,5 чайної ложки
сіль — за смаком
оцет — 1 склянка

Як варити суп гамбо
1. Зварити курячий бульйон з стегенець і 2 літрів води протягом півгодини.
2. Вийняти курку з бульйону, відокремити м'ясо від кісток і посипати приправами.
3. Очистити креветки, викласти панцирі і голови креветок в курячий бульйон і варити півгодини, потім бульйон процідити.
4. Вимити 1,5 склянки окри і 3 стебла селери, нарізати поперек.
5. Болгарський перець очистити від насіння і плодоніжки, нарізати невеликими кубиками.
5. Розігріти товстостінну каструлю, налити оливкову олію.
6. Викласти в каструлю варені шматочки курки, смажити 3 хвилини.
7. Додати рубану цибулю і дрібно нарізаний часник, перець і селеру.
8. Нарізати копченості стружкою і додати в каструлю.
9. Влити половину літра бульйону і томити майбутній гамбо на тихому вогні півгодини.
10. На сковорідку викласти вершкове масло і розтопити його.
11. У киплячу олію всипати борошно.
12. Смажити на середньому вогні до золотистого кольору.
13. Влити бульйон, що залишився в сковорідку і активними рухами перемішати борошно до рівномірної консистенції соусу, закип'ятити і влити в суп.
14. Окру, перець і помідори згасити на маслі протягом 7 хвилин, потім додати в гамбо і варити 5 хвилин.
15. Викласти в суп креветки, варити гамбо ще 3 хвилини.
16. Посолити гамбо за смаком і варити ще 2 хвилини.
подавати суп гамбо на плоских тарілках, прикрасивши зеленню. На гарнір до гамбо подати рис.

Фкуснофакти

— Гамбо — це густий суп, який готують з м'яса і овочів з додаванням великої кількості спецій. Гамбо — блюдо американської кухні, особливо поширене в штаті Луїзіана.

— для гамбо може використовуватися будь-яке м'ясо: дичина, птиця, копченості, ковбаси, молюски, устриці.

— готувати гамбо важливо з очищеної від плодоніжок окри.

— для приготування гамбо можна використовувати не тільки курячий, але і будь-який інший бульйон, наприклад, з морепродуктів. Його можна зварити з панцирів креветок, раків або крабів (в разі їх використання для приготування гамбо). Такий бульйон потрібно варити 1 годину. Також гамбо можна варити на воді.

подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?