⏰ як варити вареники з картоплею, вишнею, сиром? Як варити вареники в каструлі і на пару в пароварці?

Скільки варити вареники?

15:00
в каструлі: заморожені вареники (магазинні напівфабрикати) з картоплею, вишнею або сиром класти в киплячу воду і варити 15 хвилин після закипання, не розморожуючи.

на пару в пароварці: варити вареники 20 хвилин.

Як варити вареники

1. Закип'ятити воду: на 1 порцію вареників (15-20 штук) налити 0,5 літра води, при необхідності трохи підсолити.
2. Коли вода закипить, викласти вареники в воду.
3. Варити вареники з будь-якими начинками 15 хвилин.
4. Злити воду, вареники перекласти на тарілку.
5. Подавати вареники з кубиком вершкового масла і сметаною.

як варити вареники в пароварці

1. Набрати в відсік для рідини воду, перевести пароварку у включений режим на 25 хвилин.
2. Через 5 хвилин закипить вода, до цього часу викласти вареники на піднос пароварки, накрити кришкою і встановити над парою. Важливо, що на підносі вареники повинні розміщуватися вільно, щоб пар обробляв вареники по всій поверхні.

3. Варити будь-які вареники — з картоплею, з вишнею і сиром — 20 хвилин на нижньому рівні пароварки, 25 на середньому і 30 на верхньому.

Фкуснофакти

скільки варити вареники з картоплею, сиром, вишнею
з картоплею варити вареники 15 хвилин, оскільки картопля вже зварена.
Вареники з сиром хорошої якості варити 10 хвилин, але якщо в начинку додавали борошно або манку, то на 5 хвилин довше.
Вареники з вишнею варити 15 хвилин до моменту, коли тісто повністю звариться.

Вареники, які зліпили руками (навіть на спеціальних фабриках), краще поварити довше. Оскільки немає автоматичного відстеження якості ліплення, може вийти так, що на місці стику швів утворюється товстий шар тіста, якому потрібно проваритися довше.

як подавати вареники?
готові вареники викласти на тарілку і, за традицією, полити вершковим маслом. Для несолодкої начинки — вареники можна посипати зеленню, подати зі сметаною або соусом. Солодкі вареники теж можна подати зі сметаною або згущеним молоком .

як зберігати варені вареники?
пельмені викласти з бульйону на тарілку, остудити, накрити і прибрати в холодильник максимум на 2 дні.

Як зробити вареники

продукти
борошно — 3 склянки
Вода — 1/3 склянки
Молоко — 1/3 склянки
білки курячих яєць — 3 штуки
сіль — 1 чайна ложка
Начинка для вареників — півкіло

як готувати
1. Для тіста до вареників необхідно замісити 3 склянки пшеничного борошна, 1/3 склянки води, 1/3 склянки молока, 3 яєчних білка і 1 чайна ложка солі.
2. Тісто накрити і настояти протягом 40 хвилин при кімнатній температурі.
3. Розкачати тісто для вареників качалкою на столі великим і тонким шаром (2-2,5 міліметра).
4. Підготувати або круглу формочку, або стакан, або фужер 4-5 см В радіусі — і видавити коржі (однакового розміру). Час, що залишився тісто повторно змішати, розкачати — і так до тих пір, поки не закінчиться тісто.
5. Приготувати начинку. Для вареників підходять начинки, час варіння яких не перевищує 15 хвилин. Найпопулярніші начинки — вишня, картопля з уже відвареними грибами, сир, капуста. Якщо хочете зоригінальничати, можна спробувати приготувати вареники з полуницею, сиром, салом, гарбузом, кабачками з сиром, печінкою або цибулею. Для особливої оригінальності підійдуть вареники з креветками або кальмарами.
6. На 1 половину коржі для вареників викласти начинку, накрити другою половиною. Акуратно защипати краю коржі.
7. У каструлю налити воду і поставити на вогонь.
8. Довести воду до кипіння і викласти вареники.
9. Варити вареники 15 хвилин.

Начинки для вареників

найпопулярніші начинки для вареників — вишня, картопля з уже відвареними грибами , сир, капуста. Якщо хочете зоригінальничати, можна спробувати приготувати вареники з полуницею, сиром, салом, гарбузом, кабачками з сиром, печінкою або цибулею. А якщо хочете відверто повипендрюватися — для цього абсолютно точно підійдуть вареники з креветками або кальмарами.

на 1 половину коржі для вареників викласти начинку, накрити другою половиною. Акуратно защипати краю коржі.

Вареники покласти в киплячу воду, варити 10-15 хвилин після закипання.

тісто для вареників на кефірі

продукти
кефір — 1,3 склянки
куряче яйце — 1 штука
сіль — половина чайної ложки
пшеничне борошно — 750 грам
Начинка для вареників — півкіло

як приготувати
1. У глибоку миску налити кефір.
2. Куряче яйце розбити в миску, збити, додати до кефіру і перемішати.
3. У велику миску просіяти третину борошна, влити кефір з яйцями і перемішати.
4. Поступово додаючи борошно, замісити круте тісто — воно не повинно приставати до рук.
ваше тісто для вареників на кефірі готове, можна приступати до розкочування і ліплення вареників.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?