⏰ як варити морську капусту і скільки часу - правильний спосіб простими словами

Скільки варити морську капусту?

15:00
Заморожену морську капусту покласти в каструлю з холодною водою, довести до кипіння і відварювати 10 - 15 хвилин. Потім знову промити і знову відварити у свіжій воді, знову промити і знову відварити у свіжій воді. Зварена таким чином морська капуста смачна і позбавлена від неприємного запаху.
консервовану морську капусту варити 5 хвилин після закипання. Сушену капусту відмочують у холодній воді близько 10-12 годин, варять 20 - 30 хвилин.

Суп з морської капусти

увага! Цей рецепт особливо рекомендується використовувати взимку — від авітамінозу і для зміцнення імунітету!

продукти для супу
м'ясо яловичини — 300 грам
морська капуста — 200 грам сушеної або банку 400 грам консервованої
картопля — 4-5 дрібних
морква — 1 велика або 2 маленьких
Цибуля ріпчаста — 1 голова
Сметана — 1/4 склянки
часник — 2 зубчики
корінь селери — 1/2 шт.
вершкове масло — столова ложка
Петрушка, кріп, чорний перець, лавровий лист і сіль — за смаком.

як варити суп з морської капусти
зварити в 5-літровій каструлі води яловичину, викласти її, остудити, порізати і повернути назад. Пасерувати цибулю і моркву, додати в каструлю до яловичини. Очистити і дрібно нарізати часник — додати в суп. Додати коріння, зелень і приправи. Варити ще 10 хвилин.

якщо до супу планується сушена морська капуста — додавати її перед додаванням пасерованої цибулі. Якщо ж консервована — то на етапі додавання приправ.

Фкуснофакти

— морська капуста містить велика кількість речовин, корисних організму людини — амінокислоти, вітаміни, фосфор, магній і багато інших.

— морська капуста очищає організм від шлаків, сприяє поліпшенню травного тракту, зміцненню імунітету, підтримки функцій щитовидної залози, очищення крові.

— ламінарія рекомендується при атеросклерозі, гіпертонії, ішемічній хворобі і авітамінозі, а також в онкології.

— калорійність натуральної (без добавок і кулінарної обробки) морської капусти 5,4 ккал/100 грам. Калорійність готового салату з морської капусти близько 122 ккал/100 грам.

вартість сушеної морської капусти: 100 грам сушеної морської капусти можна придбати за 40 грн. в магазинах корейської кухні (в середньому в Києві на червень 2017 року).

— суху ламінарію рекомендується використовувати як сіль і посипати готові страви. Смак продуктів дещо зміниться, але до нього досить швидко вдається звикнути.

— При захворюваннях нирок морська капуста в раціон не включається. При алергії, фурункульозі і акне (вугрової висипки) споживання морської капусти варто обмежувати.

— ламінарія акумулює розчинені в морській воді речовини. Важливо, щоб в їжу потрапляла морська капуста, здобута в районах з хорошою екологією або спеціально вирощена на плантаціях.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?