⏰ як варити кускус? І скільки часу? Всі способи зварити крупу, правила варіння і корисні поради

Скільки варити кускус?

05:00
Для варіння кускусу закип'ятити воду в каструлі, передбачивши на частину крупи 2 частини крутого окропу. Всипати крупу в каструлю, залити крутим окропом у співвідношенні 1:2 (на 1 склянку кускусу 2 склянки води). Щільно закрити кускус кришкою і настоювати 5 хвилин . Після запарювання додати масло і перемішати.

Як варити кускус

Знадобляться — 1 стакан кускуса, 2 склянки окропу

1. Кускус, не промиваючи, всипати в каструлю.
2. Залити крупу підсоленим крутим окропом — на кожну склянку кускусу 2 склянки окропу.
3. Закрити каструлю кришкою і настояти кускус 5 хвилин.
ваш кускус зварений!

Фкуснофакти про кускус

Кускус — це крупа, що виготовляється з твердих сортів пшениці. Кускус є варіацією манної крупи: готується теж з пшениці, але обробляється інакше. Тому кускус взагалі не потрібно варити, його консистенція м'якше манки, а калорійність — нижче.

Якщо необхідно приготувати кускус з манки, то можна зробити наступне: манну крупу скропити водою (третина води на 1/3 манки), місити 10 хвилин, потім видалити великі грудки. Тримати кускус 15 хвилин над парою. Якщо кускус вийшов великим, його необхідно (але необов'язково) порубати ножем. Вологий кускус розсипати на деку і потримати в духовці 10 хвилин при температурі 100 градусів. Остудити кускус — він готовий до приготування.

Кускус подається до м'ясних страв як гарнір, оскільки особливо хороший кускус в поєднанні з м'ясними підливками і бульйонами. Іноді для приготування страв доповнюється смаженими овочами або сухофруктами, рідше морепродуктами. Важливо, що кускус практично не має власного смаку, зате при приготуванні з продуктами яскравого смаку, робить їх м'якше.

Ціна кускуса — 50-100 грн./півкіло (в середньому в Києві на червень 2017 року). Калорійність крупи — 330 ккал/100 грам.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?