Як варити кускус
Знадобляться — 1 стакан кускуса, 2 склянки окропу
1. Кускус, не промиваючи, всипати в каструлю.
2. Залити крупу підсоленим крутим окропом — на кожну склянку кускусу 2 склянки окропу.
3. Закрити каструлю кришкою і настояти кускус 5 хвилин.
ваш кускус зварений!
Фкуснофакти про кускус
Кускус — це крупа, що виготовляється з твердих сортів пшениці. Кускус є варіацією манної крупи: готується теж з пшениці, але обробляється інакше. Тому кускус взагалі не потрібно варити, його консистенція м'якше манки, а калорійність — нижче.
Якщо необхідно приготувати кускус з манки, то можна зробити наступне: манну крупу скропити водою (третина води на 1/3 манки), місити 10 хвилин, потім видалити великі грудки. Тримати кускус 15 хвилин над парою. Якщо кускус вийшов великим, його необхідно (але необов'язково) порубати ножем. Вологий кускус розсипати на деку і потримати в духовці 10 хвилин при температурі 100 градусів. Остудити кускус — він готовий до приготування.
Кускус подається до м'ясних страв як гарнір, оскільки особливо хороший кускус в поєднанні з м'ясними підливками і бульйонами. Іноді для приготування страв доповнюється смаженими овочами або сухофруктами, рідше морепродуктами. Важливо, що кускус практично не має власного смаку, зате при приготуванні з продуктами яскравого смаку, робить їх м'якше.
Ціна кускуса — 50-100 грн./півкіло (в середньому в Києві на червень 2017 року). Калорійність крупи — 330 ккал/100 грам.