Як варити шурпу
продукти
Баранина на кістки — 500 грам
картопля — 4 середніх картоплини
помідори — 4 штуки
червоний болгарський перець — 2 невеликих
морква — 1 штука
ріпчаста цибуля — 2 голови
салатний червоний лук — 2 голови
часник — 1 головка
кріп — половина пучка
Коріандр — половина чайної ложки
Барбарис — 10 ягід
базилік — половина чайної ложки
Паприка мелена — половина чайної ложки
сіль — за смаком
Як варити шурпу
1. Нарізати крупно баранячі ребра, щільно укласти на дно каструлі.
2. Залити водою так, щоб вода тільки прикрила ребра.
3. Закрити кришкою і варити на тихому вогні 1 годину, знімаючи піну.
4. Лук очистити і нарізати півкільцями, трохи пом'яти і додати до ребер.
5. Морква очистити і нарізати поперек на 8 частин, додати в каструлю. Часник не чистячи покласти в каструлю з бульйоном. Посолити і додати спеції.
6. Болгарський перець помити, очистити від насіння і крупно нарізувати.
7. Почистити і крупно нарізати картоплю (середню картоплину на 4-6 частин), додати в каструлю, варити 10 хвилин.
8. Червону цибулю почистити, порізати півкільцями, пом'яти і додати в суп.
9. Помідори очистити від шкірки, порізати і додати в суп. Вимкнути вогонь, укрити шурпу ковдрою і поставити її варитися на півгодини.
Фкуснофакти
як подавати шурпу
у блюдо налити бульйон, в широку велику тарілку викласти ребра і навколо них — овочі. До шурпи подають лаваш. Зверху овочі посипають рубаною петрушкою.
що додати в шурпу
за бажанням, в шурпу можна додати горох нут або квасоля. За смаком, можна вичавити в бульйон шурпи половинку лимона.
М'ясо для шурпи
М'ясо для шурпи традиційно використовується баранина на кістці, але можна замінити її на яловичину на кістці або свинину на кістці. Допускається і використання конини — використовувати краще жирні частини лошатини.
скільки варити баранину для шурпи
Баранину для шурпи варити 1 годину, молоду баранину — 40 хвилин.
як зварити прозору шурпу
щоб бульйон шурпи був прозорим, м'ясо необхідно варити при слабкому кипінні і ретельно знімати піну, що утворюється.
подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!