⏰ скільки варити морський язик-рецепт, нюанси варіння, зручний таймер і способи зварити в каструлі, мультиварці і пароварці

Скільки варити морський язик?

10:00
Морський язик викласти в окріп і варити 10 хвилин .

як варити морський язик

продукти морський язик (філе) — 600 грам Гірчиця — 3 чайних ложки Лимон — половинка Петрушка — пучок хрін — стебло довжиною 3 сантиметри вершкове масло — 3 столові ложки Сіль — пів чайної ложки Як зварити морський язик в соусі з хрону і лимона 1. Філе морського мови вимити в прохолодній воді. 2. Влити в каструлю пару літрів свіжої води, дочекатися закипання, покласти морський язик і варити його 10 хвилин, дістати з каструлі. 3. Петрушку вимити, подрібнити. 4. З лимона зрізати, натерти цедру, видавити з м'якоті лимона сік. 5. Хрін почистити, дрібно нарубати. 6. Змішати в чашці розм'якшене вершкове масло, нарубані петрушку, хрін, цедру, сік лимона, змішати. 7. У блюдо для запікання покласти морський язик, зверху викласти соус, помістити на 5 хвилин в мікрохвильову піч на режим « Підігрів» або на 10 хвилин в нагріту до 190 градусів духову піч.

Фкуснофакти

— свою назву риба отримала через розплющеної форми. Інша назва морської мови — солея. З латинської мови це означає підметка. Риба отримала таку назву через схожість за формою на взуттєву підошву. Як обробити морський язик на філе 1. Зрізати ножем верхній плавник. 2. У хвоста з темної сторони риби надрізати шкіру, зачепити краю і зняти шкіру з усієї рибини, стягуючи від хвоста до голови. 3. Відрізати голову, на місці зрізу захопити край шкіри на світлій стороні риби і зняти шкіру у напрямку від голови до хвоста. 4. Кухонними ножицями відрізати плавники. 5. Зробити надріз на черевці, видалити нутрощі. За допомогою гострого ножа, допомагаючи руками, обробити філе від кісток. 6. Якщо використовувати голову і плавники для варіння рибного бульйону, нужновирезать зябра і очі. — морський язик не рекомендується приправляти гострими спеціями, так як смак морського мови занадто легко перебити. З рибою добре поєднуються кріп, петрушка, чебрець, розмарин, кінза, шавлія, материнка, базилік, білий і рожевий перці, цедра або сік лимона, апельсина, мускатний горіх, шафран, фенхель, селера, каперси. — у російських магазинах під назвою Морський язик часто продають іншу рибу — пангасіус . Зовні він схожий на морський язик, але жирніше його і при готуванні ужарівается в кілька разів.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?