⏰ як виготовити яловичу печінку на паштет в домашніх умовах - скільки варити, який потрібен інвентар і приправи, які пропорції використовувати

Скільки варити яловичу печінку на паштет?

15:00
Яловичу печінку для паштету варити 15 хвилин .

Як готувати паштет з яловичої печінки

продукти
печінка яловича — 550 грам
морква — 2 середніх
ріпчаста цибуля — 1 голова
вершкове масло — 250 грам
сіль, перець — за смаком

Як приготувати паштет з яловичої печінки
1. Овочі підготувати до приготування. Помити і почистити цибулю і моркву.
2. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити до золотистої скоринки, зварити моркву.
3. Ретельно промити яловичу печінку, покласти її варитися до моркви на 15 хвилин.
4. Перевірити готовність м'яса і остудити його разом з овочами.
5. Подрібнити в м'ясорубці остигнула печінку. У печінковий пюре додати обсмажену цибулю, 150 грам вершкового масла і мелений перець за смаком. Для того, щоб паштет став ніжним і був схожий на суфле прокрутити отриману масу не менше 2 разів і потім збити блендером або виделкою.
6. Готовим паштетом можна нафарширувати яйця або подавати його до бутербродів.
7. Для приготування традиційного паштетного рулету викласти збиту масу на харчову плівку або фольгу рівномірним товстим шаром.
8. Решта 100 грам вершкового масла тримати при кімнатній температурі до розм'якшення. Потім тонко намазати мало на весь шар паштету.
9. Акуратно тримаючи паштет за краї плівки або фольги, скласти його в рулет. Загорнути край паштету всередину. Важливо не дати фользі або плівці потрапити всередину рулету, щоб потім можна було скрутити його ще раз. Продовжувати поки в рулет не закрутиться весь лист паштету.
10. Залишити рулет в плівці або фользі, вирівняти рулет руками, надати форму ковбаски і залишити в плівці або фользі для збереження ніжності до моменту подачі на стіл.

Фкуснофакти

— калорійність печінкового паштету становить 177 ккал на 100 грам продукту. — речовина гепарин, що міститься в печінці запобігає інфаркт міокарда, а вітамін А лікує сечокам'яну хворобу.

— всього одна порція страви з печінки містить денну і більше порцію вітамінів і амінокислот.

— у холодильнику печінковий паштет зберігається не більше 3 днів. Його не рекомендується зберігати в морозильній камері для збереження ніжності і смакових якостей.

— якщо перед варінням печінки вимочувати її 10 хвилин змінюючи воду, з м'яса піде гіркоту і кров.

— вартість продуктів для приготування паштету з печінки на нашу рецептом — від 150 грн. (в середньому в Києві на Червень 2020 року).

— готовність печінки при варінні визначається при проколюванні ножем. Якщо з печінки не виступає кров — м'ясо готове.

— для пікантності в смаку при приготуванні паштету з яловичої печінки допускається додавання волоських горіхів або грибів.

— при виборі печінки важливо звернути увагу на її колір і запах. Правильний колір продукту варіюється від темно-червоного до коричневого і має насичений рівний відтінок. Запах не повинен нічим бентежити, а зріз печінки повинен бути шороховатим на дотик.

— до паштету з печінки ідеально підходить свіжоспечений хліб або тости.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?