⏰ Рис з креветками і овочами на сковороді: рецепт з покроковими фото

Як приготувати рис з креветками і овочами на сковороді по-італійськи

45:00
готовий рис с креветками и овощами
Якщо вам набрид звичайний відварений рис як гарнір, то не проходьте повз цього рецепта. Ми покажемо як приготувати лимонне різотто на гарнір до ароматних часниковим креветок з овочами.

Якщо ви не любите кабачок, можна взяти будь-які овочі на ваш смак, наприклад, болгарський перець, помідори або баклажан. Замість креветок підійде будь-яка риба . Смачний вершковий лимонний рис можна подавати навіть як самостійну страву.

інгредієнти
порції: - + 2
  • очищені королівські креветки 200  г
  • Рис Арборіо 150  г
  • Кабачок 1  шт
  • Лимон 1  шт
  • ріпчаста цибуля 1  шт
  • часник 2  зубчики
  • Сир Чеддер 40  г
  • Петрушка 2  гілочки
  • Кубик овочевого бульйону 1  шт
  • вершкове масло 40  г
  • оливкова олія для смаження  
  • мелений перець за смаком  
  • сіль за смаком  
на порцію
калорії: 473 ккал
білки: 25 г
жири: 9 г
вуглеводи: 73 г
кроки
45  хв. друк
  • смешиваем бульон
    цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. На середній вогонь поставте велику глибоку сковороду з антипригарним покриттям і влийте трохи оливкового масла. Викладіть цибулю в розігріте масло з дрібкою солі і смажте 3-4 хвилини до м'якості. Тим часом розчиніть кубик овочевого бульйону в 700 мл окропу. Часник почистіть і дрібно наріжте.
  • добавляем рис
    у сковороду до цибулі викладіть рис і половину часнику. Помішуючи, смажте 1 хвилину. Додавайте масло для смаження в міру необхідності. Далі починайте додавати овочевий бульйон по ополонику, кожен раз помішуючи, поки рис не вбере рідину.
  • нарезаем кабачок и сир
    тим часом сир Чеддер натріть на тертці. Петрушку разом зі стеблами промийте і дрібно наріжте. Кабачок помийте і наріжте середніми кубиками.
  • натираем лимонную цедру
    розріжте лимон навпіл. З однієї половинки акуратно зніміть цедру дрібної теркою, не зачіпаючи білу гірку шкірку.
  • добавляем сок лимона
    як тільки рис буде готовий (вбере весь бульйон), вичавіть сік половини лимона в сковороду. Що залишився лимон наріжте на часточки. Далі додайте в сковороду 20 г вершкового масла і тертий сир. Приправте сіллю і перцем за смаком і перемішайте вийшло різотто.
  • обжариваем креветки с кабачками
    на середньо-сильний вогонь поставте чисту сковороду з антипригарним покриттям, викладіть в неї вершкове масло, що залишилося. Коли масло розтане, додайте креветки, кабачок і половину часнику. Посоліть за смаком. Смажте креветки з кабачком 4-5 хвилин до готовності. Потім зніміть сковороду з вогню і додайте до креветок більшу частину петрушки.
  • готовий рис с креветками и овощами
    для подачі в глибоку миску викладіть різотто, а зверху часникові креветки з кабачком. Прикрасьте часточкою лимона, що залишилася петрушкою і лимонною цедрою. Щедро приправте чорним меленим перцем.

вибір і заміна інгредієнтів

Рис арборіо сміливо можна замінити на будь-який білий короткозерний рис. Замість сиру Чеддер можна взяти будь-який інший твердий сир, наприклад, Пармезан.

Зелень також беріть на свій смак. Можна замінити петрушку на кріп або кінзу.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?