Якщо ви не любите кабачок, можна взяти будь-які овочі на ваш смак, наприклад, болгарський перець, помідори або баклажан. Замість креветок підійде будь-яка риба . Смачний вершковий лимонний рис можна подавати навіть як самостійну страву.
інгредієнти
порції:
-
+
- очищені королівські креветки 200 г
- Рис Арборіо 150 г
- Кабачок 1 шт
- Лимон 1 шт
- ріпчаста цибуля 1 шт
- часник 2 зубчики
- Сир Чеддер 40 г
- Петрушка 2 гілочки
- Кубик овочевого бульйону 1 шт
- вершкове масло 40 г
- оливкова олія для смаження
- мелений перець за смаком
- сіль за смаком
на порцію
калорії:
473
ккал
білки:
25
г
жири:
9
г
вуглеводи:
73
г
кроки
-
цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. На середній вогонь поставте велику глибоку сковороду з антипригарним покриттям і влийте трохи оливкового масла. Викладіть цибулю в розігріте масло з дрібкою солі і смажте 3-4 хвилини до м'якості. Тим часом розчиніть кубик овочевого бульйону в 700 мл окропу. Часник почистіть і дрібно наріжте.
-
у сковороду до цибулі викладіть рис і половину часнику. Помішуючи, смажте 1 хвилину. Додавайте масло для смаження в міру необхідності. Далі починайте додавати овочевий бульйон по ополонику, кожен раз помішуючи, поки рис не вбере рідину.
-
тим часом сир Чеддер натріть на тертці. Петрушку разом зі стеблами промийте і дрібно наріжте. Кабачок помийте і наріжте середніми кубиками.
-
розріжте лимон навпіл. З однієї половинки акуратно зніміть цедру дрібної теркою, не зачіпаючи білу гірку шкірку.
-
як тільки рис буде готовий (вбере весь бульйон), вичавіть сік половини лимона в сковороду. Що залишився лимон наріжте на часточки. Далі додайте в сковороду 20 г вершкового масла і тертий сир. Приправте сіллю і перцем за смаком і перемішайте вийшло різотто.
-
на середньо-сильний вогонь поставте чисту сковороду з антипригарним покриттям, викладіть в неї вершкове масло, що залишилося. Коли масло розтане, додайте креветки, кабачок і половину часнику. Посоліть за смаком. Смажте креветки з кабачком 4-5 хвилин до готовності. Потім зніміть сковороду з вогню і додайте до креветок більшу частину петрушки.
-
для подачі в глибоку миску викладіть різотто, а зверху часникові креветки з кабачком. Прикрасьте часточкою лимона, що залишилася петрушкою і лимонною цедрою. Щедро приправте чорним меленим перцем.
вибір і заміна інгредієнтів
Рис арборіо сміливо можна замінити на будь-який білий короткозерний рис. Замість сиру Чеддер можна взяти будь-який інший твердий сир, наприклад, Пармезан.
Зелень також беріть на свій смак. Можна замінити петрушку на кріп або кінзу.