⏰ як варити суп ненмен - правила варіння і секрети, скільки варити

Скільки варити суп ненмен?

10:00
суп ненмен варити 2 години.

Як варити суп ненмен

продукти
яловичина — 150 грам
куряче філе — 150 грам
пісна свинина — 150 грам
гречана локшина — 700 грам
солоний корейський салат (кімчхі) — 200 грам
яйце — 1 штука
часник-зубець
Азіатська груша — 1/2 штуки
хрін — 2 грами
соєвий соус — 2 столові ложки
зелена цибуля — пучок
рослинна олія — 50 мілілітрів
червоний стручковий перець — 1 штука
червоний мелений перець — за смаком
чорний мелений перець — за смаком
мелений кунжут — чайна ложка
сіль — за смаком

Як варити суп ненмен
1. М'ясо яловичини, свинини і курки помити в холодній воді.
2. Налити в каструлю 2,5 літра води, покласти яловичину і свинину, помістити на середній вогонь, після закипання варити годину.
3. Додати в бульйон курку, варити 40 хвилин.
4. Зварене м'ясо дістати з бульйону, нарізати соломкою товщиною приблизно сантиметр, довжиною — три сантиметри.
5. Зелену цибулю вимити, подрібнити.
6. Часник і хрін почистити, дрібно нарізати.
7. У бульйон покласти сіль, соєвий соус, цибулю, чорний і червоний мелений перець, часник, хрін.
8. Довести бульйон до кипіння на середньому вогні, прибрати з конфорки, залишити остуджувати.
9. Грушу почистити, нашаткувати соломкою товщиною сантиметр, довжиною — три.
10. Яйце розбити в стакан, збовтати віночком в однорідну масу.
11. У сковорідку налити олію, розігріти на середньому вогні, вилити яєчну масу і смажити 8 хвилин.
12. Яєчний млинець нарізати соломкою товщиною сантиметр, довжиною — три.
13. В окрему каструлю налити 1,5 літра води, помістити на сильний вогонь, дочекатися закипання, покласти гречану локшину, варити на середньому вогні 4 хвилини.
14. Перекинути гречану локшину в друшляк, обполоснути під проточною прохолодною водою.
15. Червоний стручковий перець помити, видалити серцевину і плодоніжки, нарізати квадратиками товщиною 0,5 сантиметра.
16. Розкласти по тарілках гречану локшину, кімчхі, нарізане м'ясо, яйце, грушу, червоний стручковий перець.
17. Влити в кожну тарілку з супом ненмен охолоджений бульйон.

Фкуснофакти

— Суп ненмен — популярне в Кореї блюдо. Його назва перекладається як« холодна локшина ». Корейці готують його в другій половині літа, коли настає жаркий період.

— холодний суп з гречаною локшиною почали готувати в Північній Кореї в середині XIX століття. Гречка добре росла в гірських регіонах країни і коштувала дешевше рису, супи з нею готувалися швидко і легко, що було важливо для жителів гірських регіонів з суворим кліматом.

— існує два види ненмен: муль ненмен — холодний суп з м'ясом і локшиною, і пібім ненмен — салат з локшиною і з пастою з червоного перцю.

— у Кореї локшину з супу розрізають ножицями і їдять паличками, запиваючи бульйоном. До ненмен подають оцет і гірчицю, які надають супу приємну кислинку і гостроту.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?