Як варити суп даньхуатан
продукти
філе курки — 400 грам
яйце — 2 штуки
сир тофу — 50 грам
водорості норі — 100 грам
цибуля зелена — великий пучок (100 грам)
перець мелений — на кінчику чайної ложки
сіль — 1 чайна ложка
Як варити даньхуатан
1. 400 грам філе курки промити під холодною водою, просушити і порізати на порційні шматки.
2. Помістити м'ясо в каструлю і залити великою кількістю води.
3. Посолити воду, поставити на середній вогонь і довести до кипіння.
4. Варити 20 хвилин; щоб бульйон вийшов прозорим, слід постійно ложкою знімати пінки.
5. 50 грам сиру тофу нарізати кубиками стороною 1 сантиметр.
6. Водорості норі промити холодною водою, обсушити і дрібно порізати.
7. 2 курячих яйця розбити в окрему ємність і збити до утворення однорідної маси.
8. Зелену цибулю промити під проточною водою, просушити і порізати якомога дрібніше.
9. Коли бульйон з м'ясом провариться 20 хвилин, всипати в каструлю дрібно порізані водорості норі, зелена цибуля і сир тофу, суп перемішати.
10. Довести даньхуатан до кипіння і варити 2 хвилини.
11. У бульйон акуратно, не поспішаючи влити збиті яйця. Слід постійно заважати, щоб тонка яєчна Цівка згорнулася пластівцями.
12. Приправити даньхуатан перцем і варити 3 хвилини.
13. Готовий суп розлити по тарілках або чашках, як прийнято в китайській культурі, і подати до столу.
подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!
Фкуснофакти
— Даньхуатан — традиційний китайський суп, який готується на основі курячого бульйону з яйцями, що згорнулися пластівцями.
— Суть приготування китайської страви даньхуатан в тому, що яйця вливаються в киплячий бульйон тонкою цівкою. Це дозволяє йому згорнутися клаптиками у вигляді пластівців, плаваючих в супі. А для того, щоб яйця вливалися таким чином, їх потрібно розбити і влити в ємність, добре їх збити, щоб жовток і білок утворили однорідну масу. І тільки потім вливати в киплячий курячий бульйон.
— аналогічні рецепти супу даньхуатан можна зустріти в Європі, Японії, Америці та України. В італійські страви додають сир пармезан. У французькій кухні актуальний аналогічний суп « Турин», в який додають ще додатково часник. Під час приготування австрійського супу «Айерфлекензуппе» яйце змішують з невеликою кількістю борошна, таким чином, в бульйоні утворюються грудочки — галушки. В Україні готують« зелений борщ », тільки додають не водорості норі, а дрібно порізаний щавель.
— основними інгредієнтами супу даньхуатан є курячий бульйон, яйце і водорості норі. Таким способом приготування, він виходить рідким, а щоб зробити його густим і ситним, можна додати коричневий або білий рис, а також сир тофу. Часто заправляють суп чорним або білим перцем, додають зелену цибулю.
— краще готувати страву даньхуатан в чавунній каструлі. У ній все прогрівається рівномірно, і вона надовго утримує тепло бульйону.