⏰ Як варити булгур? І скільки часу? Всі способи зварити крупу, правила варіння і корисні поради

Скільки варити булгур?

15:00
Булгур перед варінням промити в проточній воді, виклавши в сито, злити воду і обсмажити булгур в каструлі на олії 1 хвилину , додати окріп у співвідношенні 1 до 2 (на 1 кухоль булгура 2 гуртки окропу), варити 20 хвилин під кришкою на тихому вогні, помішуючи.

покрокова інструкція

продукти
Булгур — півсклянки
Вода — 1 стакан
сіль — 1 чайна ложка без гірки
рослинна олія — 2 столові ложки

Як варити булгур

  • відміряти половину склянки булгура, промити (2 порції булгура — півсклянки).
  • отмерить нужное количество крупи

  • налити на дно каструлі 2 столові ложки рослинної олії. Поставити каструльку з маслом на вогонь, злегка розігріти.
  • кастрюля на огне

  • всипати булгур в каструлю, добре перемішати з маслом, потримати на вогні 1 хвилину.
  • перемешать булгур с маслом

  • влити в каструлю 1 склянку окропу.
  • булгур в воде

  • додати сіль і перемішати булгур. Накрити каструльку з булгуром кришкою, варити 15 хвилин на тихому вогні, при необхідності (наприклад, якщо булгур старий і погано проварюється) додати ще півсклянки води.
  • варений булгур готовий!

    варёний булгур

Фкуснофакти про булгура

Булгур — це пшенична крупа особливого дроблення. При обробці пшениці, щоб отримати булгур, її спочатку обробляють парою, потім висушують, очищають від висівок і дроблять. На виході виходить напівготова крупа швидкого приготування і великої користі.

перед варінням рекомендується обсмажити булгур на рослинній олії протягом 2 хвилин (вогонь середній, без кришки).

Булгур за смаком — щось середнє між рисом, гречкою і перловкою. Практично в будь-якому рецепті рис можна замінити булгуром. Навіть в плові.

Булгур при варінні збільшується в 3 рази — з половини склянки крупи вийде 2 великих порції.

в суп булгур додається за 30 хвилин до кінця варіння — на 5-літрову каструлю досить половини склянки крупи.

калорійність булгура — 88 ккал на 100 грам.

вартість булгура — від 80 грн./1 кілограм (в середньому в Києві на Червень 2020 року).

спеції для булгура — чебрець, орегано, базилік, майоран, часник. Також рекомендується після варіння додати в варений булгур вершкове масло.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?