покрокова інструкція
продукти
Булгур — півсклянки
Вода — 1 стакан
сіль — 1 чайна ложка без гірки
рослинна олія — 2 столові ложки
Як варити булгур
- відміряти половину склянки булгура, промити (2 порції булгура — півсклянки).
- налити на дно каструлі 2 столові ложки рослинної олії. Поставити каструльку з маслом на вогонь, злегка розігріти.
- всипати булгур в каструлю, добре перемішати з маслом, потримати на вогні 1 хвилину.
- влити в каструлю 1 склянку окропу.
- додати сіль і перемішати булгур. Накрити каструльку з булгуром кришкою, варити 15 хвилин на тихому вогні, при необхідності (наприклад, якщо булгур старий і погано проварюється) додати ще півсклянки води.
варений булгур готовий!
Фкуснофакти про булгура
Булгур — це пшенична крупа особливого дроблення. При обробці пшениці, щоб отримати булгур, її спочатку обробляють парою, потім висушують, очищають від висівок і дроблять. На виході виходить напівготова крупа швидкого приготування і великої користі.
перед варінням рекомендується обсмажити булгур на рослинній олії протягом 2 хвилин (вогонь середній, без кришки).
Булгур за смаком — щось середнє між рисом, гречкою і перловкою. Практично в будь-якому рецепті рис можна замінити булгуром. Навіть в плові.
Булгур при варінні збільшується в 3 рази — з половини склянки крупи вийде 2 великих порції.
в суп булгур додається за 30 хвилин до кінця варіння — на 5-літрову каструлю досить половини склянки крупи.
калорійність булгура — 88 ккал на 100 грам.
вартість булгура — від 80 грн./1 кілограм (в середньому в Києві на Червень 2020 року).
спеції для булгура — чебрець, орегано, базилік, майоран, часник. Також рекомендується після варіння додати в варений булгур вершкове масло.