⏰ як варити суп фо і скільки за часом

Скільки варити суп?

10:00
щоб зварити суп, знадобиться 6 годин.

Як варити суп фо

продукти
яловичина (грудинка) — 1 кілограм
бичачий хвіст — 300 грам
рисова локшина — 250 грам
мозкова яловича кістка — 300 грам
Цибуля ріпчаста — 1 голова для бульйону, 1 для прикраси супу
Пастернак — 2 штука
Тайський рибний соус — 2 столові ложки
корінь імбиру — 40 грам
Бадьян — 2 зірочки
Гвоздика ціла — 5 штук
кориця — 1 паличка довжиною 5 сантиметрів
сіль — 1 чайна ложка

Як варити суп в каструлі
1. М'ясо і кістки вимити в холодній воді.
2. Кістки і хвіст залити холодною водою, закип'ятити, зменшити вогонь і варити 10 хвилин.
3. Перший бульйон злити.
4. Залити кістки холодною водою ще раз, знову довести до кипіння і зняти піну; зменшити вогонь і варити бульйон 1 годину.
5. Поки готується бульйон, Очистити дві цибулини і запекти їх разом з імбиром в духовці 5 хвилин при температурі 180 градусів.
6. Пастернак очистити від шкірки.
7. Додати до бульйону м'ясну м'якоть, рибний соус, зірочки бадьяна, гвоздику, корицю, пастернак, запечені цибулю і імбир.
8. Коли бульйон закипить, зменшити температуру і томити ще годину, після цього витягти з каструлі всі складові (включаючи прянощі) і залишити тільки кістки і хвости.
варити ще 3 години, періодично видаляючи жир з поверхні бульйону.
9. Грудинку остуджувати 10 хвилин в холодній воді. Після цього загорнути м'ясо в харчову плівку і покласти в холодильник на 2,5 години.
10. Грудинку дістати з холодильника, звільнити від плівки і порізати на пластики товщиною в півсантиметра.
11. Рисову локшину залити холодною водою і залишити на півгодини.
12. Злити воду з рисової локшини і опустити її в окріп на 1 хвилину, потім злити воду і промити холодною водою.
13. З бульйону дістати кістки і процідити його через марлю, зняти з кісток м'ясо і повернути в бульйон, прокип'ятити хвилину і вимкнути вогонь.
ваш суп фо зварений! Подавати, прикрасивши нарубаним цибулею і зеленню.

Фкуснофакти про суп фо

— Суп фо подають в порційних тарілках, на дно кладуть локшину з шматочками м'яса, заливають бульйоном, а зверху прикрашають кінзою, ріпчастою цибулею, шматочки лайма і перцем холопеньо. Соєвий соус і соус чилі подають на стіл, де кожен може додати їх в свою тарілку на власний смак.

— Походження супу ФО пов'язують з французькими колонізаторами, які навчили жителів В'єтнаму використовувати яловичину в їжу. До цього в'єтнамці ставилися до корів як до робочих тварин.

— Назва супу ФО найімовірніше пов'язано з французьким словом «feu», що в перекладі означає «вогонь». Додатковим підтвердженням цієї теорії є те, що в оригінальному рецепті супу рекомендують використовувати смажену цибулю.

подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?