⏰ скільки варити щуку-рецепт, нюанси варіння, зручний таймер і способи зварити в каструлі, мультиварці і пароварці

Скільки варити щуку?

20:00
Щуку потрібно варити 25 - 30 хвилин.

в мультиварці щуку варити 30 хвилин на режимі "Варка на пару".

у вусі щуку варити півгодини, для наваристого бульйону - 1 година .

Як варити щуку

продукти Щука — 1 штука морква — 1 штука ріпчаста цибуля — 1 голова селера, кріп — по одній гілочці картопля — 1 штука Рецепт 1. Перед варінням рибу слід очистити, відрізати голову, витягнути зябра і нутрощі з живота. 2. Щуку необхідно добре промити, нарізати на невеликі шматки і ще раз промити. 3. Потім перекласти різаною цибулею. 4. У холодну воду покласти різану моркву, цибулю, зелень селери і кропу. Можна використовувати цибулю, яким перекладали рибу. 5. Картоплю очистити, порізати і покласти в бульйон. Він вбере зайвий жир. 6. Туди ж покласти щуку. 7. Варити на середньому вогні. 8. При появі піни акуратно знімати її шумівкою. 9. Після закипання води слід закрити каструлю і зменшити вогонь. 10. Варити 30 хвилин, після чого шматки риби вийняти з каструлі і скропити водою, наполовину розведеною оцтом або соком лайма.

Як варити юшку з щуки

продукти Щука — 700-800 грам морква — 1 штука ріпчаста цибуля — 2 штуки корінь петрушки — 2 штуки лавровий лист — 1 штука перець горошком — 5-6 штука Лимон — 1 штука для прикраси мелений перець, сіль і петрушка — за смаком Як варити щучью юшку Як почистити щуку помити щуку під холодною водою, ножем зішкребти луску з усіх боків щуки, відрізати хвіст і голову з зябрами за допомогою ножа, а плавники — за допомогою кулінарних ножиць. Розрізати черево риби уздовж від голови до хвоста, видалити всі нутрощі і плівки, ретельно промити зсередини і зовні. 1. Щуку порізати на великі шматки. 2. Щуку зварити у великій кількості солоної води, періодично знімаючи піну. 3. Бульйон з щуки процідити і повернути в каструлю. 4. Почистити і порізати цибулю і моркву. 5. Дрібно порізати корінь петрушки. 6. Цибулю, моркву і петрушку додати в юшку, посолити і поперчити. 7. Варити юшку з щуки ще 5 хвилин, потім настояти під закритою кришкою протягом 10 хвилин. Подавати щучью юшку з лимоном і петрушкою. На закуску до вуха відмінно підійде свіжий чорний хліб і пироги.

як варити холодець з щуки

продукти Щука — 800 грам ріпчаста цибуля — 1 штука корінь селери і петрушки — за смаком перець, сіль і лавровий лист — за смаком Голова і хребет будь-який інший річкової риби — бажано, 1 штука Як приготувати заливне з щуки в каструлі 1. Скласти в каструлю все голови, хвости, хребти, плавники і налити два літри холодної води. 2. Додати туди овочі і варити дві години. 3. Після цього бульйон потрібно процідити через дрібне сито або марлю. 4. Щуку необхідно розрізати на 4-5 шматків. 5. Додати в бульйон щуку, лавровий лист, сіль і перець. 6. Варити 20 хвилин. 7. Після закінчення варіння шматочки риби вийняти і відокремити м'ясо. 8. Бульйон обов'язково ще раз процідити. 9. Розкласти м'ясо по формах і залити бульйоном. 10. Можна прикрасити нарізаними кільцями яйцями і морквою. 11. Прибрати в прохолодне місце до застигання.

Фкуснофакти

щучью юшку можна зварити на курячому бульйоні , з додаванням подрібненої картоплі (за 20 хвилин до закінчення варіння) або пшона (за півгодини). — якщо Щуча вуха вариться на головах, слід видалити у них очі і зябра. — якщо хочеться отримати дуже наваристий щучий бульйон, необхідно варити щуку в вусі 1 годину, а в готової вусі розмішати шматочок вершкового масла. При цьому розраховувати, що на 1 літр бульйону необхідний кубик стороною 2 сантиметри. — М'ясо щуки є дієтичним продуктом . У 100 грамах міститься всього 84 ккал. Щука містить вітаміни A (знищують бактерії і віруси, підтримує здоров'я і молодість клітин, покращує зір і імунітет в цілому), C (зміцнює імунітет), B (вітаміни групи B беруть участь в нормалізації вуглеводного і білкового обмінів, впливають на шкіру, зміцнюють волосся і зір, печінку, травний тракт і нервову систему), E (нормалізує обмін речовин, PP зміцнює судини). — перед покупкою щуки слід звернути увагу на її зовнішній вигляд і запах. Очі щуки повинні бути прозорими і чистими. Луска — гладка, щільно прилегла до шкіри, хвіст — пружним і вологим, а запах — свіжий і приємний, ледь нагадував морську твань. Щука не придатна до вживання, якщо тушка має каламутні очі, а слід, при натисканні на неї, залишається надовго. Також несвіжа щука має неприємний запах і сухий загнувся хвіст. Таку рибу купувати не слід. — калорійність вареної щуки — 90 ккал/100 грам.

Як варити фаршировану щуку

продукти Щука — 1 кілограм ріпчаста цибуля — 2 штуки білий хліб — 2 шматки морква — 1 штука Паприка — 0.5 ч. ложки перець, сіль, лавровий лист — за смаком підготовка продуктів 1. Гострим ножем зробити надріз на шкірі трохи нижче зябер. 2. Зняти шкіру, починаючи з голови. 3. Не доходячи двох сантиметрів до хвоста, перерубати хребет; м'ясо зняти з кісток. 4. Два шматки хліба замочити у воді і віджати. 5. М'ясо риби, булку і одну цибулину перемолоти на м'ясорубці. 6. У фарш додати паприку, сіль і перець; добре перемішати. як варити фаршировану щуку в пароварці 1. Нарізані кільцями моркву і цибулю покласти на решітку пароварки. 2. Укласти рибу, в центр покласти голову. 3. Варити в пароварці слід 30 хвилин при інтенсивному кипінні. як варити фаршировану щуку в каструлі 1. Хребет від щуки, нарізані кільцями цибулю і моркву укласти на дно каструлі. Також туди можна додати і лушпиння від ріпчастої цибулі, щоб риба мала більш гарний колір. 2. Укласти фаршировану рибу, в центр покласти голову. 3. Додати холодної води стільки, щоб вона покривала овочі і трохи діставала до риби. 4. Варити 1.5-2 години. як приготувати фаршировану щуку в мультиварці 1. Хребет від щуки, нарізані кільцями цибулю і моркву укласти на дно каструлі. Також туди можна додати і лушпиння від ріпчастої цибулі, щоб риба мала більш гарний колір. 2. Укласти фаршировану рибу, в центр покласти голову. 3. Додати холодної води стільки, щоб вона покривала овочі і трохи діставала до риби. 4. Необхідно включити режим « гасіння» на 1,5-2 години.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?