⏰ як варити енокі - скільки варити перед смаженням і до готовності?

Скільки варити еноки?

10:00
гриби енокі варити 5 хвилин.

Салат з вареними грибами

продукти
яйце — 2 штуки
зелена стручкова квасоля — 300 грам
гриби енокі — 1 упаковка (100 грам)
ріпчаста цибуля — 1 цибулина
Сметана — 200 грам
рослинна олія — 2 столові ложки
макарони ріжки — 200 грам
свіжа зелень кінзи — 1 пучок
сіль і перець — за смаком

приготування

зварити два яйця.

стручкову квасолю (якщо квасоля не молода) помити.

Очистити стручкову квасолю — відрізати кінчики і витягнути прожилку.

залити стручкову квасолю водою і варити після кипіння 7 хвилин.

у зв'язки грибів еноки відрізати ніжку, помити їх, викласти в киплячу воду і варити 3 хвилини.

Лук очистити від лушпиння, дрібно нарізати.

влити в сковорідку 2 столові ложки рослинної олії, додати нарізану цибулю і обсмажити його до світло золотистого кольору протягом 5 хвилин на середньому вогні без кришки.

макарони ріжки зварити , але не переварити, допускається залишити їх злегка недовареними.

взяти глибоку салатницю. Квасолю нарізати на середні бруски, покласти в салатницю.

Зв'язку грибів енокі розлелити і покласти до квасолі.

варені яйця натерти на крупній тертці.

кінзу помити, просушити і дрібно нарізувати.

у салатницю викласти обсмажену цибулю і варені макарони. Посолити, поперчити, додати 200 грам сметани. Перемішавши. Подавати салат з грибами енокі, посипавши зверху нарізаною зеленню кінзи.

Фкуснофакти про гриби енокі (енокітаке)

зберігати енокі необхідно в холодильнику у відділенні для овочів не більше 1 тижня.

інша назва грибів енокі — зимовий опеньок, так як він росте взимку. Також гриб називають енокітаке.

калорійність енокі — 27 ккал/100 грам.

Ціна грибів енокі — від 200 до 300 грн.в залежності від місця збору, свіжості і розміру (в середньому в Києві на червень 2017 року).

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?