Салат з вареними грибами
продукти
яйце — 2 штуки
зелена стручкова квасоля — 300 грам
гриби енокі — 1 упаковка (100 грам)
ріпчаста цибуля — 1 цибулина
Сметана — 200 грам
рослинна олія — 2 столові ложки
макарони ріжки — 200 грам
свіжа зелень кінзи — 1 пучок
сіль і перець — за смаком
приготування
зварити два яйця.
стручкову квасолю (якщо квасоля не молода) помити.
Очистити стручкову квасолю — відрізати кінчики і витягнути прожилку.
залити стручкову квасолю водою і варити після кипіння 7 хвилин.
у зв'язки грибів еноки відрізати ніжку, помити їх, викласти в киплячу воду і варити 3 хвилини.
Лук очистити від лушпиння, дрібно нарізати.
влити в сковорідку 2 столові ложки рослинної олії, додати нарізану цибулю і обсмажити його до світло золотистого кольору протягом 5 хвилин на середньому вогні без кришки.
макарони ріжки зварити , але не переварити, допускається залишити їх злегка недовареними.
взяти глибоку салатницю. Квасолю нарізати на середні бруски, покласти в салатницю.
Зв'язку грибів енокі розлелити і покласти до квасолі.
варені яйця натерти на крупній тертці.
кінзу помити, просушити і дрібно нарізувати.
у салатницю викласти обсмажену цибулю і варені макарони. Посолити, поперчити, додати 200 грам сметани. Перемішавши. Подавати салат з грибами енокі, посипавши зверху нарізаною зеленню кінзи.
Фкуснофакти про гриби енокі (енокітаке)
зберігати енокі необхідно в холодильнику у відділенні для овочів не більше 1 тижня.
інша назва грибів енокі — зимовий опеньок, так як він росте взимку. Також гриб називають енокітаке.
калорійність енокі — 27 ккал/100 грам.
Ціна грибів енокі — від 200 до 300 грн.в залежності від місця збору, свіжості і розміру (в середньому в Києві на червень 2017 року).