Як варити суп з топінамбуром
продукти
земляна груша (топінамбур) — 3 середніх коренеплоду
морква — 1 штука
вершкове масло — 20 грам
М'ясний бульйон
або
курячий
— 2 склянки
ріпчаста цибуля — половинка невеликої голови
сіль і перець — за смаком
Петрушка — для прикраси
як зварити суп з топінамбуром
поставити варитися бульйон. Топінамбур, цибулю і моркву помити, почистити і дрібно порізати. Моркву і цибулю обсмажувати на вершковому маслі 10 хвилин, додати топінамбур і обсмажувати ще 10 хвилин. Влити курячий бульйон, довести до кипіння і варити суп-пюре 15 хвилин. Перед подачею подрібнити суп-пюре за допомогою блендера і прикрасити зеленню.
Фкуснофакти
топінамбур дуже корисний при цукровому діабеті, так як містить рослинний інсулін. Топінамбур наполягають 1 невеликий коренеплід тертого топінамбура в 1 літрі окропу протягом 3 годин.