⏰ Креветки з рисом і сиром на сковороді: рецепт з покроковими фото

Як приготувати креветки з рисом і сиром по-італійськи

40:00
готовие креветки с рисом и сиром
Креветки з рисом і твердим сиром на сковороді — ситне блюдо італійської кухні, яке відмінно підійде для вечері на двох.

по суті, цей рецепт являє собою один з варіантів різотто з додаванням лимона, кабачка і мікрозелені.

інгредієнти
порції: - + 2
  • Креветки 250  г
  • рис арборіо (або інший короткозерновий) 150  г
  • Кабачок 1  шт
  • Лимон 1  шт
  • твердий сир 35  г
  • часник 3  зубчики
  • ріпчаста цибуля 1  шт
  • паростки гороху (мікрозелень) 20  г
  • овочевий бульйон в кубиках 11  г
  • вершкове масло 20  г
  • оливкова олія  
  • сіль і перець за смаком  
на порцію
калорії: 504 ккал
білки: 35 г
жири: 8 г
вуглеводи: 73 г
кроки
40  хв. друк
  • порезанний лук и кабачок
    Закип'ятіть чайник. Очистіть і дрібно наріжте цибулю. Кабачок очистіть від шкірки, хвостика і натріть на крупній тертці.
  • обжариваем лук и кабачок
    нагрійте велику сковороду (бажано з антипригарним покриттям) з невеликою кількістю оливкової олії і 10 г вершкового масла на середньому вогні. Коли сковорода нагріється і масло розтопиться, додайте нарізану цибулю і натерті кабачки з дрібкою солі і готуйте 6-7 хвилин до розм'якшення, часто помішуючи.
  • добавляем чеснок
    тим часом розчиніть кубик бульйону в 700 мл закип'яченої води. Очистіть і дрібно наріжте часник. Коли цибуля і кабачки размягчатся, додайте подрібнений часник і готуйте 2-3 хвилини до появи аромату.
  • добавляем рис
    після появи аромату додайте рис і готуйте протягом 1 хвилини. Порада: додайте ще трохи оливкової олії, якщо сковорода здається трохи сухою. Потім поступово додавайте овочевий бульйон по одному ополонику за раз, постійно помішуючи. Готуйте 20-25 хвилин, поки весь бульйон не вбереться в рис.
  • добавляем креветки
    коли рис буде майже готовий, додайте креветки і готуйте 6-7 хвилин або до готовності. Креветки готові, коли стали непрозорими.
  • натираем сир и цедру
    Половину твердого сиру поріжте великою стружкою, іншу — натріть. Також натріть цедру лимона, потім розріжте лимон навпіл.
  • добавляем сир и цедру лимона
    коли креветки будуть готові, додайте сік розрізаного навпіл лимона, тертий сир (залиште стружку для гарніру), 10 г вершкового масла і перемішайте. Щедро приправте чорним перцем і додайте лимонну цедру. Готово!
  • готовие креветки с рисом и сиром
    вимийте паростки гороху і злегка заправте їх оливковою олією. Гарніруйте креветки з рисом стружкою сиру і мікрозеленню. Смачного!
поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?