по суті, цей рецепт являє собою один з варіантів різотто з додаванням лимона, кабачка і мікрозелені.
інгредієнти
порції:
-
+
- Креветки 250 г
- рис арборіо (або інший короткозерновий) 150 г
- Кабачок 1 шт
- Лимон 1 шт
- твердий сир 35 г
- часник 3 зубчики
- ріпчаста цибуля 1 шт
- паростки гороху (мікрозелень) 20 г
- овочевий бульйон в кубиках 11 г
- вершкове масло 20 г
- оливкова олія
- сіль і перець за смаком
на порцію
калорії:
504
ккал
білки:
35
г
жири:
8
г
вуглеводи:
73
г
кроки
-
Закип'ятіть чайник. Очистіть і дрібно наріжте цибулю. Кабачок очистіть від шкірки, хвостика і натріть на крупній тертці.
-
нагрійте велику сковороду (бажано з антипригарним покриттям) з невеликою кількістю оливкової олії і 10 г вершкового масла на середньому вогні. Коли сковорода нагріється і масло розтопиться, додайте нарізану цибулю і натерті кабачки з дрібкою солі і готуйте 6-7 хвилин до розм'якшення, часто помішуючи.
-
тим часом розчиніть кубик бульйону в 700 мл закип'яченої води. Очистіть і дрібно наріжте часник. Коли цибуля і кабачки размягчатся, додайте подрібнений часник і готуйте 2-3 хвилини до появи аромату.
-
після появи аромату додайте рис і готуйте протягом 1 хвилини. Порада: додайте ще трохи оливкової олії, якщо сковорода здається трохи сухою. Потім поступово додавайте овочевий бульйон по одному ополонику за раз, постійно помішуючи. Готуйте 20-25 хвилин, поки весь бульйон не вбереться в рис.
-
коли рис буде майже готовий, додайте креветки і готуйте 6-7 хвилин або до готовності. Креветки готові, коли стали непрозорими.
-
Половину твердого сиру поріжте великою стружкою, іншу — натріть. Також натріть цедру лимона, потім розріжте лимон навпіл.
-
коли креветки будуть готові, додайте сік розрізаного навпіл лимона, тертий сир (залиште стружку для гарніру), 10 г вершкового масла і перемішайте. Щедро приправте чорним перцем і додайте лимонну цедру. Готово!
-
вимийте паростки гороху і злегка заправте їх оливковою олією. Гарніруйте креветки з рисом стружкою сиру і мікрозеленню. Смачного!