Як смачно варити індоутку в мультиварці
Продукти
молода Індоутка — 1,5 кілограма
ріпчаста цибуля — 1 голова
морква — 1 штука
яблука — 2 штуки
сіль і перець — за смаком
лавровий лист — 2 листочка
Як приготувати індоутку в мультиварці
качку порізати на порційні шматки і помити, кожен шматок натерти сіллю і перцем. Яблука очистити від шкірки і насіння, порізати тонкими часточками. Морква очистити і порізати тонкими кружечками. Ріпчасту цибулю порізати півкільцями. На дно мультиварки викласти цибулю, потім моркву і яблука, зверху — шматочки індоуткі. Викласти лавровий лист. Залити індоутку окропом до середини рівня продуктів і закрити мультиварку. Поставити режим « гасіння» на півтори години.
Як варити індоутку зі сметаною
продукти
Тушка индоутки — 1 штука (2,5 кілограма)
Лук — 2 головки середнього розміру
Журавлина заморожена — 2 склянки (360 грам)
Сметана жирністю 20% — 1 стакан (250 мілілітрів)
рослинна олія -2 столові ложки
сіль, цукор, перець — за смаком
підготовка продуктів
1. Тушку індоуткі помити, випатрати, видалити пінцетом залишилися пір'я (якщо є). Ще раз м'ясо промити, просушити серветкою і поділити на порційні шматочки невеликих розмірів.
2. В окрему ємність помістити 1 склянку сметани, 1 чайну ложку солі, 0,25 чайної ложки чорного перцю і добре перемішати.
3. 2 головки цибулі очистити від лушпиння і нарізати кільцями.
4. Підготувати журавлину: вийняти з морозильника, промити холодною водою і протерти на крупній тертці.
5. До журавлині додати 1 столову ложку цукру і добре перемішати.
6. Викласти цукор і журавлину в маленьку каструлю і поставити на вогонь.
7. Готувати до утворення однорідної маси, постійно помішуючи ложкою.
8. Довести до кипіння, варити соус 5 хвилин і потім зняти з вогню.
Як приготувати індоутку в Казані
1. Поставити казан на середній вогонь, влити 2 столові ложки рослинної олії, розігріти і викласти порційні шматочки м'яса.
2. Обсмажити продукт до утворення золотистої скоринки — 10 хвилин.
3. У казан з м'ясом індоуткі додати соус зі сметани і перцю, накрити кришкою і поставити гасити на повільний вогонь.
4. Готувати 30 хвилин. Потім відкрити кришку, додати до м'яса порізану кільцями цибулю і тушкувати ще 10 хвилин.
5. Коли шматочки індоуткі в цілому протушкувати 50 хвилин на повільному вогні, потрібно, не знімаючи з плити казан, додати в нього журавлинний соус, не заважати, накрити кришкою і тушкувати ще 10 хвилин.
як приготувати індоутку в мультиварці
1. В окремій ємності змішати порційні шматки м'яса індоуткі з соусом зі сметани і перцю, дати постояти 15 хвилин.
2. У чашу мультиварки додати 2 столові ложки рослинної олії, викласти м'ясо зі сметаною і цибулю.
3. На кухонному приладі в меню вибрати режим « гасіння», встановити час на 1 годину і почати готувати.
4. По закінченню 50 хвилин, не зупиняючи таймера, відкрити кришку мультиварки, додасть до м'яса журавлинний соус, закрити прилад і продовжити готувати.
Фкуснофакти
— Индоутки продаються у великих магазинах і продуктових бутиках за ціною від 300 грн./кілограм (вартість в середньому в Києві на липень 2019 року). При цьому вага індоуткі близько 3 кілограмів.
— Індоутка – це один з підвидів дикої качки. Більшість людей впевнені, що це гібрид-індички і качки, але це не так. Індоутка-Окремий і самостійний вид птиці.
— птах цього підвиду добре прижилася в тропічному кліматі Південній Америці. Саме там можна побачити дикий вид. Незважаючи на це, тримати птицю можна в домашніх умовах і це не вимагає великих витрат і будь-яких серйозних вимог до їх утримання. Як правило, розводяться птиці з розрахунком 1 селезень для 3 самок. Птахи швидко набирають вагу і досягають великих розмірів.
— особливістю при розведенні індоуток, або як їх ще називають «мускусні качки», є те, що селезень вдвічі більший за самки, може досягати 6 кілограм. При цьому з 13-15 яєць однієї квочки велика частина вилуплених пташенят — селезні.
— яйця індоуток значно більше, ніж курей. Вага одного продукту — 70 грам, в той час як у курки — 50 грам. За рік, самка « мускусної качки» може знести близько 100 яєць.
— калорійність индоутки — 250 ккал/100 г. Для порівняння, калорійність курки — 160 ккал, індички — 195 ккал, то показники на 100 грам значно більше і продукт більш поживний (і менш дієтичний).
— М'ясо птиці має
корисними властивостями
:
1. У продукті міститься більше білка, ніж в курячому м'ясі. Це і надає продукту велику поживність і калорійність.
2. У складі цього м'яса числиться мало жирів. За рахунок цього і відносять продукт до дієтичної категорії.
3. Є збалансований склад амінокислот. Вони дозволяють нормалізувати обмін речовин в організмі людини і надати йому енергію.
— При вибір індоуткі слід звернути увагу на зовнішній вигляд птиці. Шкіра« мускусної качки » повинна бути світло-бежевого однорідного кольору. На поверхні не повинно бути плям, пошкоджень і незвичайних припухлостей, горбків.
— Індоутка може зберігатися у морозильнику довгий термін-півтора року. При цьому смакові якості м'ясо не втрачає.