⏰ Мексиканський суп позоле - як варити

Скільки варити Позоле?

10:00
Позоле варити 3 години.

Як варити Позоле Рохо

продукти
свиняча лопатка або корейка — 1 кілограм
сушена Кукурудза — 350 грам
Перчик чилі — 1 штука
Чилі каскабель — 1 штука
часник — 3 зубці
ріпчаста цибуля — 2 голови
Орегано — щіпка
Майоран — щіпка
лавровий лист — 1-2 листочка
Ромен — велика жменя листя салату
Редис — 1 пучок
сіль — 1 чайна ложка
рослинна олія — 2 столових ложки

як варити Позоле Рохо
1. Мамалигу залити водою, накрити кришкою і залишити на ніч.
2. Свинячу лопатку або корейку розморозити, помити, обсушити і нарізати кубиками стороною 2-3 сантиметри.
3. Очистити 1 цибулину і нарізати її півкільцями.
4. На сковорідці обсмажити цибулю, потім викласти м'ясо і смажити 10 хвилин до рум'яності.
5. Налити в каструлю 2 літри води, викласти мамалигу разом з водою, очищену цибулину.
6. Варити суп півгодини після закипання, потім додати лавровий лист і майоран.
7. Зменшити вогонь до мінімального, накрити каструлю позоле кришкою і варити суп протягом 2 годин.
8. Перець помити і очистити від насіння, часник очистити і дрібно нарубати.
9. На сковорідці розігріти олію, викласти обидва види перцю, часник і обсмажити протягом 1 хвилини.
10. Масло разом з перцем вилити в блендер і подрібнити.
11. За смаком посолити блюдо, додати перець з маслом і орегано.
12. Варити позоле ще 30 хвилин.
13. Очистити і нарізати цибулю, лимони.
14. За смаком зверху можна посипати зеленню.
ваш Позоле зварений!

Фкуснофакти

— Суп позоле (іноді називають посоле) — відомий мексиканський суп. Згодом позоле став так поширений, що навіть з'явилися Ресторани pozolerias, що спеціалізуються на частуванні цією стравою.

— існує кілька різновидів позоле: білий, червоний (з додаванням перцю чилі), зелений (з додаванням подрібненого гарбузового насіння), м'ясний (з додаванням м'яса свинини або курки).

— Перед подачею в каструлю з позолею можна розбити сире яйце (за смаком). Але в цьому випадку блюдо потрібно з'їсти дуже швидко, тому що страви з сирим яйцем швидко зіпсується.

— для того, щоб стримати гостроту супу, рекомендується очистити його від насіння, причому робити це слід в рукавичках, щоб не обпекти шкіру рук.

— оскільки позоле рохо традиційно готується дуже густим, можна приготувати заздалегідь бульйон для досягнення будь-якої бажаної консистенції страви.

— додатково до супу можна подати нарізані авокадо, капусту, огірки.

— оскільки позоле вариться досить довго, рекомендується використовувати для приготування каструлю з товстим дном.

— у разі необхідності заощадити час або якщо немає продуктів для мамалиги, можна використовувати звичайну консервовану кукурудзу.

подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?