Як варити качині яйця
1. Качині яйця помити і викласти в каструлю.
2. Залити водою з запасом 1 сантиметр.
3. Поставити каструлю на сильний вогонь.
4. Варити качині яйця круто 12 хвилин.
Купівля качиних яєць
Зараз в московських магазинах практично не продають качині яйця, оскільки суспільство боїться зараження — качині яйця найбільш схильні до сальмонельозу.
якщо хочете купити качиних яєць — варто купувати в селі, але тільки у перевірених фермерів.
поради щодо варіння
качині яйця можуть мати різкий запах, але в цілому це дуже велика рідкість. Щоб позбутися від цього запаху, вимийте їх.
качині яйця варять тільки круто через ризик сальмонельозу, тому варити яйце менше 12 хвилин не рекомендується.
Фкуснофакти
приблизний вага качиного яйця — 90 грам (в 1,5-2 рази більше курячого). Качині яйця мають більш щільний жовток, ніж курячі, і в цілому яйце більш поживне. Шкаралупа дуже тверда, для розколювання сильно вдаряйте по шкаралупі.
2. 3. У Китаї качині яйця ферментують особливим чином (в суміші води, чаю, поташу, кухонної солі і спаленого дубового дерева) протягом 100 днів. Отриманий делікатес називається тисячолітнє яйце.
4. Середня річна несучість качки — до 250 яєць.
5. Зберігати варені качині яйця холодильнику не більше 3 днів.
6. Калорійність качиних яєць — 185 ккал.