⏰ як варити дзоні - простий рецепт і правила варіння

Скільки варити суп дзоні?

10:00
готувати японський суп дзоні на плиті 1 годину.

Як варити дзоні

продукти
на 2-літрову каструлю
курячі грудки — 100 грам
рисові пиріжки — 4 штуки
Дайкон (японський редис) — 200 грамів
морква — 60 грамів
картопля — 120 грамів (4 штуки)
Китайські чорні гриби свіжі — 4 штуки
Шпинат — 90 грамів
лимонна цедра — від 1 лимона
рибний бульйон дасі — 1 літр
соєвий соус — 2 чайних ложки
рисове вино (саке) — 100 грам
Вода — 2,5 літра
сіль — 2 чайних ложки

Як приготувати суп дзоні
1. Курячі грудки нарізати невеликими шматочками.
2. Окропити шматочки курки саке (50 грамів), натерти сіллю (1 чайна ложка), викласти в киплячу воду (0,5 літра), варити 1 хвилину.
3. Редис дайкон порізати тонкими прямокутними пластинками.
4. Морква нарізати кружечками і металевою формочкою для нарізки овочів вирізати з кружечків квіти.
5. Картоплини очистити, промити, опустити в киплячу воду (1 літр), додати дрібку солі, варити 20 хвилин (перевірити готовність, вийнявши Бульба ложкою і проколів зубочисткою).
6. Відварити шпинат в 0,5 літра окропу 3 хвилини, промити прохолодною проточною водою, віджати листя і нарізати смужками довжиною 4 см.
7. Закип'ятити 1 літр рибного бульйону, додати 2 чайних ложки соєвого соусу, 50 грамів саке, дрібку солі, всі овочі, курку. Варити 3 хвилини.
8. Обсмажити рисові пиріжки з двох сторін на решітці гриля до рум'яного кольору і легкого розбухання.
9. Рисові пиріжки опустити в киплячу воду (0,5 літра) на 20 секунд, вийняти шумівкою, викласти по одному в тарілки.
10. На кожному рисовому пиріжку розмістити інгредієнти з супу, налити суп.
11. Прикрасити суп дзоні фігурками, вирізаними з лимонної цедри.

Фкуснофакти

— спочатку суп дзоні - самурайське блюдо. Воїни готували його в умовах польової кухні з сушених продуктів і рисових коржів.

— Суп дзоні в Японії — частина новорічної трапези осеті-РеРІ. З середини XV століття рисові пиріжки готували 31 Грудня як підношення богам, а з'їдали вранці 1 січня з супом. Дзоні символізує побажання успіхів і здоров'я в майбутньому році.

— Назва «дзоні» означає «Різне, зварене разом». Інгредієнти дзоні різні в залежності від регіону Японії, але обов'язкові складові — курка, риба або морепродукти. Всі продукти готуються окремо, щоб рибний бульйон зберіг свій смак без присмаку овочів і м'яса. Компоненти для дзоні можна підготувати трохи заздалегідь і зберігати в закритих контейнерах до моменту варіння супу.

— Китайські чорні гриби (шиітаке) можна замінити груздями, редис дайкон звичайним редискою, а рисове вино саке – білим сухим вином.

подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?