Як варити суп з романеско
Продукти
Романеско — 500 грам
Вода — 1 стакан
картопля — 4 штуки
селера — 1 штука
морква — 2 штуки
ріпчаста цибуля — 1 голова
вершкове масло — 150 грам
борошно — півсклянки
Молоко — 3 склянки
сир — 200 грам
сіль і перець — за смаком
Як варити суп з романеско
1. 1 стакан води налити в каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння.
2. Романеско помити і дрібно нарізувати.
3. Картоплю очистити і дрібно порізати.
4. Селера помити і нарубати.
5. Моркву очистити і дрібно порізати, цибулю очистити і дрібно порізати.
5. Викласти в каструлю романеско, картоплю і селеру.
6. Варити 15 хвилин.
7. У каструльці розтопити 150 грам вершкового масла на тихому вогні.
8. Поступово додаючи до масла борошно, постійно перемішувати до утворення єдиної маси.
9. При постійному помішуванні тримати на тихому вогні 2 хвилини.
10. Вимкнути вогонь, додати молоко і перемішати за допомогою міксера.
11. Повернути каструлю з вершковою масою на вогонь, тримати 2-3 хвилини до загустіння, але не доводити до кипіння.
12. Додати овочі разом з відваром, посолити і поперчити.
13. Натерти в каструлю сир, перемішувати до розплавлення.
14. Подрібнити суп в пюре за допомогою блендера.
15. Трохи підігріти суп, постійно помішуючи, на середньому вогні.
Фкуснофакти
— Капусту романеско вчені вивели спеціально, схрестивши кольорову капусту і капусту брокколі. За смаком, капуста романеско дуже нагадує цвітну капусту, проте володіє оригінальними якостями консистенції і ніжним ароматом.
— на російському ринку капуста романеско з'явилася / на початку нульових. Вартість свіжої капусти романеско — від 200 грн./1 кілограм (в середньому в Києві на червень 2017 року).
— калорійність капусти романеско — 25 ккал/100 грам.