Салат з вареної кольрабі
продукти
Капуста кольрабі — 1 середня капуста
яблуко — 1 шт., не сильно кисле
волоські горіхи — 1 столова ложка
сир «Фета» — 100 грам
сік лимона — від половинки лимона
оливкова олія — 3 столові ложки
М'ята — 4 гілочки або жменю сушеного
перець чорний — за смаком
Рецепт
кольрабі помити, почистити, потерти на крупній тертці. Яблуко нарізати тонкими скибочками і скропити соком лимона. Волоські горіхи подрібнити за допомогою Часничниці або дрібно нарізати. Додати подрібнену фету, спеції, оливкову олію і добре перемішати.
кольрабі на зиму
продукти
кольрабі — 2 кілограми
чорний перець — 5 горошин
ріпчаста цибуля — 1 штука
кріп — пучок
Вода — 1 літр
оцет 9% — 1 стакан 300 мл
сіль — 1 столова ложка
цукор — півсклянки 300 мл
Як маринувати кольрабі
кольрабі помити, почистити і нарізувати соломкою. Бланшувати в підсоленій, з додаванням столової ложки оцту, воді 7 хвилин.
приготувати маринад: в каструлю налити води, оцет, сіль і цукор, прокип'ятити і вимкнути вогонь.
промити кольрабі і викласти в друшляк обсихати.
викласти капусту в банки, пересипати рубаною зеленню, зверху викласти нарізану цибулю, залити банки гарячим маринадом.
Банки прикрити і стерилізувати 20 хвилин.
остудити і зберігати в темному прохолодному місці.
корисні властивості кольрабі
користь кольрабі обумовлена, в першу чергу, великим вмістом в ній вітаміну С. також кольрабі містить в собі вітаміни А (обмін речовин, уповільнення старіння), в (нервова система), РР (Кровоносна система), В2 (відновлення організму, зростання, поліпшення функцій щитовидної залози), мінеральні солі (відповідають за кислотно-лужний баланс): кальцій, калій, фосфор, магній, кобальт і залізо.
Капуста кольрабі корисна при профілактиці інфекційних захворювань, нормалізації обміну речовин, схудненні.