⏰ як варити баклажани і скільки часу - правильний спосіб простими словами

Скільки варити баклажани?

20:00
Цілі баклажани помити, варити 20 хвилин . Чистять баклажани вже після відварювання.
порізані шматочками або кружечками баклажани варити 10 хвилин .

Як варити баклажани

знадобляться — баклажани, вода

Як варити баклажани цілком
як правило, потрібно для варіння заготовок
1. Вимити баклажан.
2. Наповнити каструлю холодною водою, довести до кипіння і підсолити.
3. Опустити в окріп баклажан, закрити каструлю кришкою і зменшити вогонь до середнього.
4. Варити баклажан 20 хвилин.
5. Злегка остудити баклажан, розрізати навпіл і вичерпати м'якоть ложкою.

Як варити баклажани в мікрохвильовці
1. Ретельно промити, обсушити баклажани і зробити в них виделкою кілька глибоких проколів.
2. Поставити посуд з баклажанами в мікрохвильовку і готувати 5 хвилин при потужності 800 вт.
3. Дати плодам трохи охолонути, а потім зняти з них шкірку.

Як варити баклажани в пароварці
1. Вимиті баклажани очистити від хвостиків і розрізати навпіл.
2. Плоди посолити, поперчити за смаком і укласти в контейнер пароварки. Варити 15 хвилин.

подивіться, як варити баклажанну ікру за класичним рецептом і в мультиварці!

правильно варимо баклажани

1. Баклажани не варять як окрему страву, варіння потрібна для приготування складових страв і заготовок на зиму.

2. Щоб баклажани під час варіння не потемніли, краще використовувати емальований посуд, вона захищає плоди від процесів окислення.

3. Баклажани потрібно опускати в окріп, інакше від тривалого перебування у воді вони разбухнут і втратять смак.

4. Видаляти шкірку з баклажанів рекомендується після варіння. Під час приготування вона стає тоншою, і її набагато легше зняти — досить розрізати баклажан навпіл уздовж і вичерпати м'якоть столовою ложкою.

5. У баклажанах містяться вітаміни групи В (покращують роботу нервової системи) і з (профілактика простудних захворювань), а також фолієва кислота, необхідна для вагітних. Крім того, цей овоч багатий різними мікроелементами, корисними людям після перенесення інсультів, при недокрів'ї. Дуже багато цінних речовин знаходиться в самій шкірці баклажана, зокрема, назунін. Цей елемент є відмінним антиоксидантом.

6. Баклажан — дієтичний продукт. У 100 грамах відварених плодів міститься всього 23 кілокалорії.

7. Середня вартість кілограма баклажанів в сезон (липень-листопад) — 20 грн., в не сезон — від 100 грн. (дані в Києві на червень 2017 р).

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?