Як варити баклажани
знадобляться — баклажани, вода
Як варити баклажани цілком
як правило, потрібно для варіння заготовок
1. Вимити баклажан.
2. Наповнити каструлю холодною водою, довести до кипіння і підсолити.
3. Опустити в окріп баклажан, закрити каструлю кришкою і зменшити вогонь до середнього.
4. Варити баклажан 20 хвилин.
5. Злегка остудити баклажан, розрізати навпіл і вичерпати м'якоть ложкою.
Як варити баклажани в мікрохвильовці
1. Ретельно промити, обсушити баклажани і зробити в них виделкою кілька глибоких проколів.
2. Поставити посуд з баклажанами в мікрохвильовку і готувати 5 хвилин при потужності 800 вт.
3. Дати плодам трохи охолонути, а потім зняти з них шкірку.
Як варити баклажани в пароварці
1. Вимиті баклажани очистити від хвостиків і розрізати навпіл.
2. Плоди посолити, поперчити за смаком і укласти в контейнер пароварки. Варити 15 хвилин.
подивіться,
як варити баклажанну ікру
за класичним рецептом і в мультиварці!
правильно варимо баклажани
1. Баклажани не варять як окрему страву, варіння потрібна для приготування складових страв і заготовок на зиму.
2. Щоб баклажани під час варіння не потемніли, краще використовувати емальований посуд, вона захищає плоди від процесів окислення.
3. Баклажани потрібно опускати в окріп, інакше від тривалого перебування у воді вони разбухнут і втратять смак.
4. Видаляти шкірку з баклажанів рекомендується після варіння. Під час приготування вона стає тоншою, і її набагато легше зняти — досить розрізати баклажан навпіл уздовж і вичерпати м'якоть столовою ложкою.
5. У баклажанах містяться вітаміни групи В (покращують роботу нервової системи) і з (профілактика простудних захворювань), а також фолієва кислота, необхідна для вагітних. Крім того, цей овоч багатий різними мікроелементами, корисними людям після перенесення інсультів, при недокрів'ї. Дуже багато цінних речовин знаходиться в самій шкірці баклажана, зокрема, назунін. Цей елемент є відмінним антиоксидантом.
6. Баклажан — дієтичний продукт. У 100 грамах відварених плодів міститься всього 23 кілокалорії.
7. Середня вартість кілограма баклажанів в сезон (липень-листопад) — 20 грн., в не сезон — від 100 грн. (дані в Києві на червень 2017 р).