Як варити нудл суп
продукти
курячий бульйон — 1,6 літра
курячі гомілки — 4 штуки
світлий соєвий соус — чверть склянки
темний соєвий соус — чверть склянки
рисова локшина — 120 грам
Проростки маша — 300 грам
сушені ягоди годжі — чайна ложка
Коріандр — столова ложка
сушений корінь імбиру — 2-3 пластинки
кориця — паличка
Бадьян — Зірочка
лавровий лист — 4 штуки
зелена цибуля — пол пучка
часник — 3 зубці
чорний перець — за смаком
сіль за смаком
Як варити нудл суп
1. Курячі гомілки промити, залити прохолодною водою, помістити каструлю на конфорку і дати закипіти.
2. Додати в каструлю спеції: ягоди годжі, коріандр, імбир, паличку кориці, зірочку бадьяна, лавровий лист, сіль і тримати півгодини на тихому вогні.
3. Дістати з бульйону курячі гомілки, процідити його і додати світлий і темний соєві соуси.
4. В окремій каструлі закип'ятити літр води, закласти рисову локшину і відварити на сильному вогні за 2-3 хвилини, перекинути в друшляк.
5. Проростки маша залити окропом на одну хвилини, злити воду.
6. Зубці часнику накришити і смажити 3 хвилини на сильному вогні.
7. Розкласти по чашках локшину, проростки маша, курячі гомілки і залити бульйоном.
8. Посипати зверху нарізану зелену цибулю, чорний перець, обсмажений часник.
Фкуснофакти
— Нудл — це локшина з рисового борошна. Один з головних компонентів страв азіатської кухні.
— Нудл суп — суп на основі м'ясного бульйону з рисовою локшиною, овочами, спеціями і шматочками м'яса або морепродуктів. Це головні інгредієнти страви. Додатково можна додавати будь-які овочі, зелень, паростки сої, прощені зерна, ягоди годжі, варене яйце, соєві тюфтельки, спеції.
— Нудл суп — одне з найпоширеніших страв в Таїланді. Його готують у всіх кафе і ресторанах, на ринках, у вуличних пересувних лотках — макашницах.
— Нудл суп називають тайським фаст-фудом. У макашницах його збирають за кілька хвилин прямо при покупцеві.
— бульйон нудл супу їдять ложкою, гущину — паличками.
— приправляють нудл суп цукром, перцем чилі, рибним соусом, зеленою цибулею, обсмаженою часником.
— подають нудл суп зі свининою, куркою або морепродуктами — креветками, кальмарами, рибою.
подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!