⏰ як готувати суп сальморехо на гаряче і на закуску

Як готувати сальморехо?

10:00
.tbo_center_left_adapt { display:inline-block;min-width:200px;width:100%; height: 300px; }

Як варити сальморехо

продукти
зрілі помідори — 800 грам
хліб — 200 грам
часник — пол зубця
Вода — 250 мілілітрів
оливкова олія — 50 мілілітрів
сіль — пів чайної ложки
перець — за смаком

Як приготувати сальморехо
1. З хліба зрізати кірку.
2. Нарізати хліб квадратиками товщиною 2 сантиметри.
3. Покласти хлібні кубики в миску, залити 250 мілілітрах води, відставити на 30 хвилин.
4. Помідори помити, на кілька хвилин залити окропом.
5. Злити окріп з помідорів, почистити їх від шкірки, насіння, вирізати місце приєднання плодоніжки.
6. М'якоть помідорів дрібно нарізати кубиками.
7. У блендер скласти помідори, хліб, не віджатий від води, половину зубця часнику, влити оливкову олію, посолити, поперчити.
8. Вміст блендера подрібнити в густе пюре.
9. Перелити сальморехо в миску, накрити харчовою плівкою, прибрати в холод на 2 години.

Фкуснофакти

— Сальморехо подають холодним, іноді з шматочками льоду, прикрасивши скибочками вареного яйця і тонко нарізаними пластинками прошутто або будь-який інший сирокопченої шинки.

— Сальморехо, розлитий по келихах, подають як тапас — закуску до різних напоїв.

— за рожево-помаранчевим кольором сальморехо схожий на інший холодний іспанський суп — гаспачо, але відрізняється від нього більш густою консистенцією за рахунок доданого хліба.

— завдяки густій консистенції супу сальморехо його використовують в якості соусу для вмочування чіпсів, хліба, картоплі фрі.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?