⏰ скільки варити форель-рецепт, нюанси варіння, зручний таймер і способи зварити в каструлі, мультиварці і пароварці

Скільки варити форель?

15:00
Форель варять 10 - 15 хвилин.

Форель в пароварці варити 30 хвилин .

в мультиварці варити форель 20 хвилин на режимі"Випічка".

як варити форель

знадобляться — форель, вода, сіль, зелень і спеції за смаком

1. Форель почистити від нутрощів, вирізати зябра, плавники, хвіст, голову, промити зовні і всередині рибини.
2. Покласти форель в каструлю, залити 2-3 літрами свіжої прохолодної води, щоб вона цілком покривала форель, накрити кришкою, залишити до закипання на середньому вогні.
3. Зменшити вогонь до тихого, варити форель 15-20 хвилин.
4. Форель вийняти з бульйону, акуратно зняти верхню шкірку.
ваша форель зварена!

суп з форелі для дітей

продукти
філе форелі — 300 грам
пшоно — півсклянки
картопля — 2 бульби
ріпчаста цибуля — 1 голова
морква — 1 штука
помідор — половинка
сіль — пів чайної ложки
лавровий лист — 1 лист

як варити суп з форелі для дітей
1. Філе форелі промити під проточною водою.
2. Покласти філе в каструлю, налити 1,5 літра холодної води, дати закипіти на середньому вогні.
3. Зменшити до тихого вогонь, варити філе 15 хвилин.
4. Пшоно помити в теплій воді, на кілька секунд залити окропом.
5. Картоплю помити, почистити, розрізати навпіл.
6. Шумівкою вийняти шматок риби з бульйону, каструлю з бульйоном залишити на середньому вогні.
7. Додати в каструлю з рибним бульйоном пшоно і картоплю, після закипання готувати 10 хвилин.
8. Цибулину почистити, нарізати дрібними квадратиками.
9. Морквину вимити, почистити, натерти на середній тертці.
10. Половинку помідора залити окропом на хвилину, зняти шкірку, нарізати поперечними пластинами товщиною 0,5 сантиметра.
11. Налити в сковорідку масло, розігрівати на середньому вогні до появи бульбашок.
12. Обсмажувати дві хвилини цибулю, додати моркву, обсмажувати 3 хвилини.
13. До обсмаженою овочам покласти помідор, тушкувати 5 хвилин.
14. Шматок риби очистити від кісток, руками обробити на дрібні шматки.
15. Товкачем розім'яти в супі зварену картоплю.
16. Додати в суп рибу, обсмажені овочі, сіль, лавровий лист, перемішати, ще раз потовкти вміст каструлі товкачем кілька хвилин, готувати 10 хвилин.

юшка з форелі

Рецепт приготування юшки з форелі
Форель — 500 грам
картопля — 3 штуки
Рис — 3 столові ложки
морква — 1 морковина
Лук — 1 цибулина
часник — 3 зубці
Лаврушка — 4-5 листів
сіль, чорний перець, кріп, петрушка, базилік, коріандр — за смаком

Рецепт приготування юшки з форелі
Форель почистити, випатрати і промити; порізати на шматочки і варити, додавши порізану моркву, нашатковану кільцями цибулю і очищені зубці часнику. Відварну форель розділити на безкісткові шматочки, повернути в бульйон.

почистити і кубиками порізати картоплю, додати в бульйон. Рис промити і теж додати в бульйон. Додати сіль і спеції і варити все разом 15 хвилин. Перед подачею форелеву юшку щедро посипати зеленню. Наполягати юшку 10 хвилин під кришкою. Подавати юшку з форелі з вареними курячими яйцями.

Фкуснофакти

Як обробити форель
1. Кухонними ножицями розпороти черево форелі, починаючи з боку хвоста і рухаючись до голови, вийняти нутрощі.
2. Вирізати плавники і зябра — від розрізу по череву почати вирізати плавник з одного боку, продовжувати різати, захопивши зябра, далі зробити надріз посередині рота рибини, відрізавши нижню щелепу, продовжувати вирізати зябра і плавник вже з іншого боку тушки.
3. Відрізати плавники на череві, на спинці і у хвоста.
4. Взяти форель за голову, щоб великий і вказівний палець виявилися на місці нижньої щелепи, загнути голову назад і потягнути в сторону хвоста рибини. За головою буде тягнутися і зніматися шкіра форелі.
5. Відрізати хвіст.
6. Усередині форелі темну плівку під хребтом надрізати ножем, зішкребти і змити проточною водою.

— щоб збільшити шанси купити форель з ікрою , потрібно купувати самку. Рибини з більш насиченим забарвленням плавників — самці. На відміну від самок, їх голова виглядає крупніше тіла і виглядає загостреною.

вартість замороженої форелі — від 300 грн./кілограм (в середньому в Києві на липень 2019 року).

— калорійність форелі — 97 ккал/100 грам.

— Форель дуже рідко може бути неякісною, тому що ця риба чутлива до забруднення і в токсичній воді майже відразу гине.

як солити форель

продукти
Форель — 1 риба
цукор — 1 чайна ложка
сіль — 2 чайних ложки (краще — велика морська сіль)
перець, коріандр — за смаком
лимонний сік — столова ложка

рецепт солоної форелі
рибу помити під холодною водою, очистити від шкірки, видалити хребет і кістки. Філе форелі для засолювання натерти сумішшю цукру і солі, за смаком — перцем, лимонним соком. Загорнути в марлю, покласти під прес і прибрати в холодильник. Через добу форель засолена.

дуже жирна форель просолюється 2-3 доби, її краще натирати великою кількістю солі (2 ложки). Зберігати солону форель краще в морозилці в вакуумному посуді або пластиковому пакетику. Різати солону форель легше в мороженому вигляді.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?