⏰ як варити фейжоаду. Рецепт фейжоади. Як приготувати фейжоаду.

Скільки варити фейжоаду?

10:00
квасоля для фейжоади замочувати 12 годин, потім варіння супу займе 6 годин. Активного часу на кухні — 2 години.

Як варити фейжоаду

продукти
яловичина — 1 кілограм
свинячі ребра — 700 грам
свинячі вуха — 2 штуки
свинячі хвости — 2 штуки
ковбаса копчена — 500 грам
Квасоля висушена — 1 кілограм
Лук — 1 головка
часник — 3 зубчики
оливкова олія — 3 столові ложки
лавровий лист — 2 штуки
перець — половина чайної ложки
сіль — за смаком

Як приготувати фейжоаду
1. Квасоля залити водою і залишити замочуватися на ніч.
2. Яловичину помити, порізати на порційні частини невеликого розміру.
3. Свинячі вуха і хвости промити холодною водою.
4. Копчену ковбасу нарізати кубиками невеликого розміру.
5. Свинячі ребра помити і розділити.
6. Свинячі хвости і вуха помістити в глибоку каструлю, залити водою, додати 1 чайну ложку солі і поставити на вогонь.
7. Варити 2 години.
8. Потім в каструлю висипати шматочки яловичини, свинячі ребра і варити ще 20 хвилин.
9. По закінченню часу Додати в каструлю шматочки копченої ковбаси і варити ще 20 хвилин.
10. Прибрати зварене м'ясо з вогню, дати охолонути і видалити остиглий жир.
11. Квасоля добре промити, всипати в окрему каструлю, залити водою на 8 сантиметрів і поставити на вогонь.
12. Коли квасоля закипить, відразу додати до неї все раніше відварене м'ясо, лавровий лист, перець.
13. Варити 2 години, постійно помішуючи ложкою і підливаючи воду в міру википання.
14. Цибулину очистити від лушпиння, промити і дрібно порізати.
15. Часник очистити, дрібно порубати.
16. У сковорідку влити оливкову олію, розігріти і всипати цибулю, часник. Смажити 5 хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи.
17. Коли фейжоада приготується, виловити з каструлі 3 столові ложки квасолі, помістити в окрему ємність, додати обсмажену цибулю з часником і подрібнити блендером до утворення однорідної маси.
18. Отримане пюре відправити в каструлю з фейжоадою, зменшити вогонь і томити 1 годину, постійно помішуючи вміст каструлі.

Фкуснофакти

— Фейжоада — традиційне блюдо Бразилії, складається з м'ясних продуктів, квасолі і маніокового борошна. Існує дві історії страви. Згідно з однією, його придумали раби. Вони змішували чорні боби і залишки м'ясних продуктів зі столу господарів. Друга версія передбачає його появу внаслідок зміни рецептурного складу французьких страв.

— згадки фейжоади зустрічається в роботі бразильського поета Вінісіуса ді Мораїса. У нього була своя думка про страву, він у своїх рядках зазначив, що замість хвостів і вух краще додати мову. У цьому випадку воно вийде нежирним.

— у колі футбольних уболівальників, якщо ті вболівають за бразильську збірну, прийнято готувати фейжоаду.

— в Украхні, в силу відсутності в магазинах борошна з маніока, готують фейжоаду без неї.

— традиційно фейжоаду подають з коктейлем кайпірінья.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?