⏰ Як варити вівсянку? І скільки часу? Всі способи зварити крупу, правила варіння і корисні поради

Скільки варити вівсяні пластівці (геркулесовую кашу)?

02:00
Молоко і / або воду довести до кипіння, додати вівсяні пластівці, перемішати, на повільному вогні варити 3 - 5 хвилин , постійно помішуючи. Потім додати масло, ще раз перемішати і зняти з вогню. Як смакову добавку, в вівсяну кашу можна додати цукор, мед, яблука, банани, сухофрукти і горіхи.

користь вівсянки (геркулесу)

вівсянка багата вітаміном B, вівсянка нормалізує рівень холестерину, виводить з організму токсини і солі важких металів.
вівсянка щодо калорійна — 350 ккал/100 грам, проте має низький гліеміческій Індекс (поступово засвоюється організмом і не дає людині швидко зголодніти), тому вважається дієтичним продуктом.
хімічний склад вівсянки включає калій, магній, марганець, йод, фосфор, хром, залізо, фтор, кремній, цинк.
вівсяну кашу варто вживати в їжу 3-4 рази на тиждень, так як щоденне вживання вівсяної каші призводить до виведення зайвого кальцію з організму.

лікувальний кисіль з вівсяних пластівців

продукти
Пачка « Геркулесу» — 1 стакан Вода — 1 стакан дріжджі або шматок житнього хліба

як варити лікувальний вівсяний кисіль
пластівці «Геркулесу» заливають холодною водою в пропорції 1:1 і кладуть трохи дріжджів або шматок житнього хліба. Потім слід залишити бродити, обернувши в товсту тканину для збереження тепла. Через 12 годин, обережно злити рідину, довести до кипіння — і кисіль з вівсянки готовий.

Чи треба мити геркулес
Геркулес не потрібно мити перед приготуванням.

Рецепт вівсяної каші

продукти
вівсяна крупа — 1 стакан
Вода — стакан і ще чверть склянки
Молоко — 1 стакан
Мед — 1 столова ложка
вершкове масло — 2 столові ложки
сіль — за смаком
варення і йогурт — за смаком

Як готувати вівсяну кашу
у каструльці розмішати воду і молоко, закип'ятити, посолити, додати мед, трохи перемішати і додати вівсяну крупу. Варити 5 хвилин. Подавати з варенням і / або йогуртом.

подивіться всі тонкощі варіння вівсяної каші !

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?