Як варити грибний суп
Продукти
на каструлю 4 літри
гриби лісові свіжі або заморожені — 400 грам
картопля — 2 великих картоплини
Лук — 1 голова
морква — 1 морковина
вермішель — 4 столових ложки
Петрушка і кріп — за смаком
лавровий лист, сіль і перець — за смаком
Як варити грибний суп
1. Розморозити гриби, якщо вони були заморожені. Свіжі гриби — почистити і помити.
2. Налити в каструлю 3 літри води, поставити на вогонь, посолити.
3. Гриби нарізати і додати в каструлю з окропом, після закипання варити 30 хвилин.
4. Почистити і порізати картоплю кубиками стороною 1 сантиметр, варити 10 хвилин.
5. Лук очистити, дрібно порізати і додати в суп, варити 5 хвилин.
6. Моркву почистити, натерти на крупній тертці і додати в суп, варити ще 5 хвилин.
7. Додати вермішель, варити ще 5 хвилин, після чого грибний суп зварений.
8. Подавати грибницю зі сметаною і зеленню.
грибний суп-пюре з печериць
продукти
на каструлю 4 літри
печериці — 700 грам
борошно — 2 столові ложки
Молоко — 1,5 літра
вершкове масло — 4 столові ложки
морква — 1 велика морковіна
ріпчаста цибуля — 1 голова
сіль, перець, мускатний горіх — за смаком
курячі яйця — 2 штуки
як варити грибний суп-пюре з печериць
1. Печериці добре промити і обсушити, дрібно порізати або подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки.
2. Лук очистити.
3. Моркву почистити і розрізати на кілька частин.
4. Подрібнені печериці викласти в каструлю, туди ж — столову ложку масла, цибулю, моркву і склянку води.
5. Гасити в каструлі 40 хвилин на тихому вогні під кришкою.
6. У каструльці розтопити дві ложки вершкового масла, додати борошно і обсмажувати 3 хвилини.
7. Влити 4 склянки молока, добре перемішати до відсутності грудочок.
8. Цибулю і моркву видалити з грибного пюре, влити до нього молочний соус, посолити і приправити, і варити 10 хвилин.
9. Подрібнити грибницю в пюре блендером або за допомогою сита.
10. У невелику каструльку влити склянку молока, довести до кипіння на тихому вогні.
11. Збити жовтки, додати до молока, варити, помішуючи, 2 хвилини.
12. При подачі грибного супу-пюре з печериць заправити яєчно-молочною сумішшю і перемішати.
подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!
Фкуснофакти про грибний суп
варимо ще смачніше
в якості спецій, при варінні грибного супу можна використовувати часник, селера, корінь петрушки, хмелі-сунелі, естрагон. Можна замінити (частково або повністю) соняшникову олію вершковим або оливковою, однак при додаванні масла важливо враховувати, що гриби самі по собі «жирні» на смак.
можна додати при готуванні грибного супу сир (твердий або плавлений), молоко або вершки для більшої бархатистості консистенції. Картоплю можна замінити ріпою,
перловкою
або рисом.
для смачного і наваристого супу підійдуть маслюки, білі, підосичники, підберезники, а для строгих постів і для дієтичних супів використовуйте дощовики, сироїжки, печериці та гливи. Як правило, лісові гриби не перемішують з грибами, які привезли з ферм.
як подавати грибний суп
грибний суп подають зі свіжим білим хлібом, зеленою цибулею і сметаною, а грибний крем-суп — з грінками або сухариками.
скільки взяти сушених грибів на суп
для того, щоб приготувати 4 літри супу з сушених лісових грибів, необхідно 5 великих жмень сушених грибів залити водою на 1 годину, бульйон з них потім варити 10 хвилин.
як варити пісний грибний суп
грибниця вважається пісним супом, однак якщо необхідно найсуворіше пісне блюдо — рослинне масло при обсмажуванні цибулі можна замінити на грибний відвар (але тільки не з печериць) — підійдуть будь-які гриби з маслянистою поверхнею, наприклад. опеньки.
як надати густоту грибного супу
картоплю зварити окремо від бульйону, подрібнити в пюре і в такому вигляді відправити в грибний суп за 5 хвилин до закінчення приготування. Аналогічним чином можна додати і подрібнені
варені яйця
.
скільки зберігається грибний суп
3-4 дні в холодильнику.
якщо грибний суп гірчить
гіркота грибного супу зовсім не означає наявність в супі неїстівних грибів. Наприклад, якщо гриби неуважно очищені, в суп могли потрапити Голки Сосни і мох, які можуть зіпсувати смак страви. Гірчити можуть сироїжки, сушені гриби, які сушилися при нещадної температурі, а також занадто старі гриби. Щоб прибрати гіркоту, можна для пом'якшення додати сметани і для гостроти — чорного перцю.
заготівля грибного супу на зиму
продукти
гриби (білі, підберезники, підосичники і подібні) — 400 грам
часник — 3 зубці
морква — 1 штука
Лук — 1 штука
лимонна кислота — 4 грами
Лаврушка — 1 листочок
перець чорний горошком — 3 штуки
Вода — 0,5 літра
кріп і петрушка — за смаком
як зробити заготовку грибного супу на зиму
1. Гриби очистити, промити, викласти в каструлю.
2. Залити гриби водою, варити разом з нарізаною зеленню і натертою на крупній тертці морквою.
3. Після півгодини варіння відвар процідити, посолити, підсолодити, додати лимонну кислоту і перемішати.
4. Гриби трохи остудити, не крупно нарізати, розкласти по стерилізованим банкам, покласти лаврушку і перець, очищений часник і залити відваром.
5. Глибоку каструлю (щоб в неї помістилася банку) вистелити рушником, наповнити водою і поставити на вогонь.
6. Коли вода в каструлі нагріється до температури банок, поставити банку з грибним супом в каструлю.
7. Після закипання води зменшити вогонь, стерилізувати банку з супом 1 годину.
Все про варіння грибного супу