⏰ як виготовити ковбасу з печінки в домашніх умовах - скільки варити, який потрібен інвентар і приправи, які пропорції використовувати

Скільки варити печінкову ковбасу?

00:00
Ковбасу з печінки курки варити 1 годину. Ковбасу зі свинячої або яловичої печінки варити 1,5 години. Підготовка продуктів займе 30 хвилин.

Як варити печінкову ковбасу

продукти
печінка (куряча, яловича або свиняча) — 350 грам
Сало — 150 грам
яйця — 2 штуки
ріпчаста цибуля — 1 голова
Манка (бажано дрібна) — половина склянки об'ємом 200 мілілітрів
сіль — 1 столова ложка
перець чорний мелений — 1/2 чайної ложки
Кишки — 1 штука, можна замінити поліетиленовими пакетами

підготовка продуктів
1. Печінку вимити, при наявності жил і жорстких плівок — видалити їх.
2. Подрібнити печінку на м'ясорубці або дрібно порубати.
3. Ріпчасту цибулю очистити і пропустити на м'ясорубці.
3. Сало порізати дрібними кубиками.
4. Яйця розбити і всипати, додати до печінки.
5. Всипати манку, сіль і спеції.
6. Столовою ложкою перемішати фарш.
7. Настояти фарш 2 години в холодильнику.

Начинення натуральної оболонки
1. Якщо використовуються кишки, то вивернути внутрішньою частиною вгору, розкласти на робочій поверхні і акуратно зчистити шар жиру. Потім кишку промити і вивернути назад.
2. Фарш перемішати і начинити їм кишку — повинна вийти Довга ковбаса.
3. Розділити ковбасу за допомогою защипа на 2, перев'язати і розрізати — вийде 2 батона ковбаси середнього розміру.
3. Наколоти кожну ковбасу в 3-4 місцях шпилькою — проколювати необхідно тільки кишку, начинку не потрібно.

Начинення штучної оболонки
1. Підготувати поліетиленові пакети або харчову плівку.
2. Начинити фаршем оболонку, злегка прим'яти щоб надати форму ковбаси: повинно вийти 2 ковбаси середнього розміру.

варіння печінкової ковбаси
1. Викласти ковбасу в каструлю, залити водою з запасом, поставити на вогонь.
2. Варити печінкову ковбасу 1-1, 5 години в залежності від використовуваної печінки (з курячої — годину, зі свинячої або яловичої — 1,5 години).
3. Остудити ковбасу — в охолодженому вигляді видалити оболонку і нитки, нарізати і подавати.

Фкуснофакти

консистенцію майбутньої ковбаси можна регулювати: печінку перед можна нарубати — частково або всю, тоді консистенція стане щільніше.

Так як ковбаса подається на закуску, можна в блюдо покласти побільше солі, а щоб підкреслити і відтінити солоний смак, в фарш можна додати 1 чайну ложку цукру.

якщо не виявилося кишок, можна варити в поліетиленових пакетах. Для цього уклавши фарш в один пакет і щільно обернувши другим.
щоб домогтися магазинного виду, можна додатково перев'язати ковбасу хрест-навхрест.

в якості замінника кишок можна використовувати і харчову плівку. Для цього просто обернути половину звичайної качалки плівкою кілька разів і добре обминути руками. Потім зробити защип і, тримаючись за цей защип, витягнути качалку. Отриману поліетиленову оболонку зручно наповнювати за допомогою воронки.

для ніжності можна додати в фарш 1 столову ложку сметани.

Половину манки в фарші можна замінити на борошно. Щоб ковбаса при варінні отримала щільну консистенцію, половину манки можна замінити крохмалем.

зберігати печінкову ковбасу 3-4 дні в холодильнику.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?