⏰ як варити берген суп. Як варити суп берген.

Скільки варити берген суп?

10:00
Берген суп варити 2 години, з них роботи на кухні — 1 годину.

Як варити суп берген

Продукти
Пастернак — 1 корінь
морква — 1 штука
ріпчаста цибуля — 1 голова
картопля — 1 Бульба
селера — 3 стебла
цибуля-порей — 0,5 стебла
Петрушка — пучок
яйця — 2 штуки
Сметана — 6 столових ложок
Суповий рибний набір — 500 грам
філе сайри, палтуса або тріски — 500 грам
холодна вода — 4 літри
сіль — чайна ложка
чорний перець — за смаком
лавровий лист — 1 штука

Як варити берген суп
1. Морква і пастернак вимити, почистити від шкірки, нарізати квадратиками товщиною 1 сантиметр і порівну розділити на дві чашки.
2. Почистити і нашаткувати цибулю.
3. Помити і почистити картоплю, нарізати кубиками товщиною приблизно 2 сантиметри.
4. Помити петрушку і відокремити стебла від листя, стебла нашаткувати.
5. Помити селеру і нашаткувати разом зі стеблом.
6. Каструлю наповнити 2 літрами холодної води, закласти моркву і пастернак з однієї чашки, цибулю, картоплю, зелень, сіль, чорний перець, лавровий лист, рибний суповий набір.
7. Поставити каструлю на середній вогонь і дочекатися закипання.
8. Переключити вогонь на тихий, відкрити кришку і варити 30-40 хвилин.
9. Процідити бульйон через дрібне сито, натискаючи ложкою на овочі і рибу, щоб вичавити з них сік; видалити віджаті овочі і Рибні частини — в супі вони більше не знадобляться.
10. Вилити проціджений бульйон в каструлю, поставити на конфорку і кип'ятити з відкритою кришкою на несильному вогні приблизно 20 хвилин.
11. Обробити філе риби на великі частини — шириною приблизно 3 сантиметри.
12. У каструлю з бульйоном додати нарізані моркву і пастернак з другої чашки, філе риби, тримати на тихому вогні з відкритою кришкою 15 хвилин.
13. Нарізати кільцями цибулю-порей і покласти в суп, варити 3 хвилини.
14. Зняти каструлю з конфорки, шумівкою вийняти рибу і залишити остуджувати.
15. Відокремити жовтки яєць від білків, жовтки в чашці збити віночком.
16. Додати в жовтки півчашки гарячого супу, перемішати.
17. Яєчну суміш тонким струменем влити в каструлю з супом, весь час збиваючи вінчиком.
18. Виделкою обробити рибу на пластівці, додати в суп, посолити і поперчити за смаком.
19. Поставити каструлю на тихий вогонь на 10 хвилин.
20. У тарілки з супом викласти по ложці сметани і жмені петрушки.

Фкуснофакти

— своєю назвою суп Берген зобов'язаний однойменному місту Берген. Він розташований в Норвегії на узбережжі Північного моря і відомий не тільки рибним супом, але і великим ринком морепродуктів.

— у Норвегії в супермаркетах суп берген зустрічається в порошковому вигляді. При приготуванні в нього рекомендується додати свіжу рибу.

— найчастіше суп Берген варять з сайра, але можна використовувати і будь-яку іншу рибу. За деякими рецептами для супу роблять рибні тефтелі.

подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?