Як варити суп чоппіно
продукти
морський язик — 1 рибина
Восьминоги дрібні — 100 грам
мідії — 200 грам
ріпчаста цибуля — головка
консервовані томати — 1 банка
біле сухе вино — 200 мілілітрів
оливкова олія — 30 мілілітрів
часник — 2 зубці
базилік — пів чайної ложки
Орегано — пів чайної ложки
лавровий лист — 2 жарти
Петрушка — пучок
сіль — за смаком
чорний перець — 3 горошини
Як варити суп чоппіно
1. Розморозити морепродукти в холодильнику протягом 3-4 годин.
2. Цибулю і часник почистити, нашаткувати.
3. У сотейник влити оливкову олію і на середньому вогні посмажити часник 5 хвилин, потім видалити часник (він більше не знадобиться).
4. У цьому ж сотейнику посмажити на середньому вогні 5 хвилин цибулю.
5. Додати консервовані помідори (разом з соком), орегано, базилік, лаврове листя, перець, перемішати, варити на середньому вогні 5 хвилин, видалити лаврове листя.
6. Влити в сотейник вино, тримати із закритою кришкою на середньому вогні 40 хвилин.
7. Мідії і восьминоги помити в прохолодній воді.
8. Рибу почистити від кісток, видалити голову, хвіст, плавники, нарізати на кубики товщиною 2 сантиметри.
9. Викласти в суп мідії, восьминоги, рибу, посолити і варити на середньому вогні до закипання.
10. Прибрати каструлю з конфорки, дати настоятися 5 хвилин.
11. Петрушку вимити і подрібнити.
12. У кожну тарілку з супом чоппіно додати столову ложку петрушки і по краплі оливкової олії.
Фкуснофакти
— Рецепт супу чоппіно зародився в Америці на берегах Сан-Франциско, коли його почали готувати моряки в 1800-х роках з усього, що було в їх улові. З тих пір за рецептом в суп додають будь-які доступні морепродукти і види риби.
— Чоппіно називають італо-американським супом, тому що його придумали генуезці, першими з італійців іммігрували в Америку. Назва страви з Генуезької мови означає« рубати ».
— якщо суп подається з крабами, для них необхідно приготувати спеціальні столові прилади — щипці і двозубу вилку.
подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!