⏰ скільки варити ряпушку-рецепт, нюанси варіння, зручний таймер і способи зварити в каструлі, мультиварці і пароварці

Скільки варити ряпушку?

20:00
Ряпушку варити 20 хвилин.

Як просто варити ряпушку

знадобляться — ряпушка, вода, сіль, зелень і спеції за смаком

1. Ряпушку вимити, поскоблить від жорсткої луски, видалити кишки, сполоснути.
2. Викласти ряпушку в каструлю, залити холодною водою — так, щоб вона на пару сантиметрів покрила рибу.
3. Поставити на вогонь, додати сіль і спеції, лаврушку, для бульйону цибулю і моркву.
4. Після закипання варити ряпушку 20 хвилин під кришкою.

Як варити ряпушку по-Північному

продукти
на 3 порції
Ряпушка — півкіло
картопля — 4 штуки
ріпчаста цибуля — 2 голови
сіль і перець — за смаком
Лаврушка — 2 листочка

Як варити ряпушку
1. Вимити ряпушку.
2. Кожну ряпушку викласти на дошку, зробити надріз за головою до хребта, потім витягнути голову разом з кишками. Так очистити кожну рибу.
3. Якщо луска велика, то поскоблить її. Дрібну годі й зчищати.
4. Ріпчасту цибулю очистити і дрібно порубати, картоплю почистити і порізати кружальцями.
5. У товстостінну каструлю або казан викласти очищену ряпушку, посипаючи сіллю і перцем.
6. Зверху викласти цибулю і картоплю, посипати сіллю і перцем, вкласти пару лаврового листя, при необхідності прим'яти.
7. Влити столову ложку масла, додати холодну воду — так, щоб ряпушка і картопля були покрита, а цибуля немає.
8. Поставити каструлю на сильний вогонь, після закипання зменшити вогонь і варити при тихому бурлінні 30 хвилин під кришкою.
бульйон ряпушки можна використовувати для приготування соусу. Подавати ряпушку, виклавши окремо від картоплі на тарілку, і подавши невелике блюдо для кісток.

поради по варінні ряпушки

луска у ряпушки дуже дрібна, тому можна її не чистити. Ікру ряпушки можна солити.

подавати відварну ряпушку з картоплею, чорним хлібом, свіжою зеленню і різносолами.

є 2 способи почистити ряпушку для варіння: по першому, витягати голову разом з кишками. Але візуально блюдо приємніше, якщо голову залишити. В цьому випадку пальцем підчепити зябра разом з передніми плавниками, відокремити від голови і акуратно витягнути. Для засолювання обидва способи не підійдуть: рибу слід вичищати, ретельно прибираючи нутрощі і вимиваючи кров.

Фкуснофакти

Ряпушка — символ Переславль-Залеського, розташованого на величезному Плещеевом озері. Це одне з небагатьох озер, де водиться ця риба. З давніх-давен ряпушка вважається делікатесом. Оскільки зараз риба занесена до Червоної книги, промисловий вилов суворо обмежений. Найбільш ймовірно побачити ряпушку в магазинах в другій половині осені і на початку зими.

Ряпушка — дрібна риба довжиною 15-25 сантиметрів, в магазинах як правило до 20 сантиметрів завдовжки. За рахунок того, що риба є хижаком, має дуже поживне м'ясо. Для приготування варіння рекомендується брати свіжу або охолоджену рибу.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?