⏰ як варити цибульний суп в каструлі, мультиварці і... Мікрохвильовці!

Скільки варити цибульний суп?

10:00
2 години.

Як варити цибульний суп

продукти
М'ясний бульйон — 1 літр
ріпчаста цибуля — півкіло
вершкове масло — невеликий шматок 3х3 сантиметри
грінки або сухарики з білого хліба — 100 грам
сир (можна замінити плавленим сиром) — 100 грам
сіль і перець — за смаком

як зварити цибульний суп
зварити м'ясний бульйон зі свинини або яловичини. Ріпчасту цибулю очистити від шкірки і тонко нашаткувати півкільцями. Розігріти товстостінну каструлю, викласти в неї масло. Коли масло розтане, викласти цибулю. Обсмажувати цибулю на тихому вогні 30 хвилин, постійно помішуючи. Потім додати в каструлю м'ясний бульйон і варити суп на тихому вогні ще півгодини. Потім додати в суп приправи і досолити за смаком. Накрити кришкою і настоювати 10 хвилин.
при подачі цибулевого супу, посипати його сухариками і зверху потерти сир.

цибульний суп в мультиварці
Лук очистити і порізати. Викласти в каструлю мультиварки вершкове масло, трохи розтопити, викласти цибулю і готувати в режимі «Випічка» протягом 20 хвилин. Потім залити водою або бульйоном, посолити, поперчити перемішати, готувати в режимі «гасіння» 1 годину. Якщо в супі використовується плавлений сир, викласти його за 5 хвилин до закінчення приготування.

цибульний суп в мікрохвильовці
Лук очистити і нарізати, викласти в миску для мікрохвильової печі. Перемішати з маслом. Поставити в мікрохвильовку на 3 хвилини (800 вт). Додати бульйон і лавровий лист, готувати ще 5 хвилин на повній потужності. Додати сіль і перець, перемішати, готувати 5 хвилин.

подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!

Фкуснофакти

Про користь цибулевого супу
як зварити смачний цибульний суп
— Цибулевий суп рекомендується варити на тихому вогні, часто помішуючи. Вважається, що чим довше готується цибуля, тим краще він розкриває свої смакові якості.

— цибульний суп можна подавати з запеченими в духовці дрібними грінками. Щоб додати страві пікантний смак, перед тим як відправити грінки в духовку, можна посипати їх натертим сиром (краще використовувати сир твердих сортів). Готові грінки додають в тарілку за 3 хвилини до подачі до столу.

— цибульний суп з грінками і сиром — традиційне французьке блюдо.

— Цибулевий суп добре насичує організм і надає йому сили. Особливо корисно його вживати в холодну пору року, так як він має ще й зігріваючу дію. До речі, незважаючи на те, що цибуля піддається термічній обробці, він зберігає при варінні супу майже всі свої корисні властивості.

— Цибулевий суп є також афродизіаком. У поєднанні з сиром і грінками він підсилює сексуальний потяг.

— Цибулевий суп часто використовують в меню для бажаючих схуднути. Ця страва відмінно підходить людям, які погано переносять голодування. Цибулевий суп не тільки бореться із зайвою вагою, але і добре насичує і живить організм вітамінами і мікроелементами. Його можна їсти в необмеженій кількості, це тільки сприятиме поліпшенню травної системи і обмежить жирові відкладення. Зелень, що входить до складу супу, також сприяє розщепленню жирів. При щоденному вживанні цибулевого супу можна схуднути на кілька кілограмів за тиждень.

Про ціни
— середня вартість продуктів для приготування цибулевого супу на нашу рецептом — від 100 грн. (дані в середньому в Києві на липень 2020 року).

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?