Як варити суп каллалу
продукти
листя каллалу — 500 грам
Цибуля ріпчаста (великий) — 1 голова
зелена цибуля — 10 грам
часник — 2 зубчики
перець чилі — четвертинка
Куркума — 1 столова ложка
чебрець — 1 гілочка
Окра — 250 грам
курячий бульйон — 1 літр
Молоко кокосове — 1 літр
крабове м'ясо — півкіло
сіль — 1 чайна ложка
Шафран — 1 щіпка
перець чорний мелений — 1 щіпка
Лимон — 1 штука
рослинна олія — 6 столових ложок
Як приготувати суп Каллалу
1. Вимити листя каллалу холодною проточною водою.
2. Просушити каллалу паперовим рушником.
3. Зняти зі стебел жорстку оболонку.
4. Нарізати листя разом зі стеблами.
5. Ріпчасту цибулю почистити і дрібно нарізати.
6. Зубчики часнику очистити і дрібно порізати.
7. Окру вимити і тонко порізати.
8. Розігріти в каструлі рослинне масло.
9. Додати в масло цибулю і часник, додати куркуму, перець чилі і чебрець.
10. Обсмажувати протягом 5 хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи.
11. Додати окру і каллалу, перемішати і смажити на повільному вогні 5 хвилин, поки листя не почнуть розварюватися.
12. Влити курячий бульйон, довести до кипіння і зменшити вогонь.
13. Додати в суп крабове м'ясо і шафран, варити при закритій кришці 20 хвилин.
14. Видалити перець чилі, додати кокосове молоко, розмішати.
15. Додати в суп сіль і чорний мелений перець, проварити ще 5 хвилин.
Фкуснофакти
— Суп іменується назвою овоча каллалу. Вживаються в їжу і листя, і стебла цієї рослини.
— В Україні, де каллалу практично не продається, каллалу можна замінити свіжим або замороженим шпинатом, а м'ясо краба можна використовувати консервоване.
— за смаком суп каллалу можна пюрировать за допомогою блендера перед подачею.
— Каллалу — суп вельми помірної калорійності, подавати його рекомендується зі свіжим білим хлібом.
подивіться ще супи , як їх готувати і час варіння!