⏰ як варити напівбілі гриби-скільки варити перед смаженням і до готовності?

Скільки варити напівбілі гриби?

10:00
Напівбілі гриби варити 15 хвилин після закипання.

Як варити напівбілі гриби

знадобляться — напівбілі гриби, вода для замочування, вода для варіння

1. Напівбілі гриби перебрати, промити їх під проточною водою, зрізати темні місця.
2. Викласти гриби в невелику ємність, на півгодини залити водою для видалення залишилася бруду і лісового сміття.
3. Воду злити, напівбілі гриби нарізати на шматочки розміром 2х2 сантиметри, маленькі гриби варити можна розрізати навпіл.
4. Каструлю заповнити чистою водою, додати 1 чайну ложку солі. На помірному вогні довести воду до кипіння.
5. У момент закипання всипати в каструлю підготовлені напівбілі гриби.
6. Варити 15 хвилин, періодично знімаючи з поверхні піну. Злити рідину, залити чистою водою і знову помістити каструлю на плиту.
7. Повторно довести воду до кипіння, після чого варити напівбілі гриби ще 30 хвилин.

як маринувати напівбілі гриби

продукти
Напівбілі гриби — 1,5 кілограма
Вода — 1 літр
сіль — 2 столові ложки
цукровий пісок — 1 столова ложка
лавровий лист — 3 листа
запашний перець — 7 горошин
есенція оцтова 70% — 1 чайна ложка
Гвоздика мелена — 1/2 чайної ложки

Як маринувати напівбілі гриби
1. Гриби ретельно перебрати, очистити від бруду і червоточин, відокремити від капелюшків ніжки (для маринування знадобляться тільки капелюшки грибів).
2. Промити грибні капелюшки під проточною водою, великі нарізати.
3. Закип'ятити воду для стерилізації банок. Перед стерилізацією банки добре промити, стерилізувати окропом 5 хвилин, кришки закип'яченої водою залити, залишити до закручування банок.
4. Напівбілі гриби залити холодною водою, підсолити і довести до кипіння, далі варити 15 хвилин. Періодично потрібно помішувати гриби.
5. Для приготування маринаду розчинити в літрі води 2 столові ложки солі і 1 столову ложку цукру, далі додати до розчину 3 лаврових листки, 7 горошин перцю, а також половину чайної ложки гвоздики. Помістити маринад на помірний вогонь, готувати 15 хвилин після кипіння.
6. Додати в готовий маринад одну чайну ложку есенції оцтової.
7. За допомогою шумівки викласти відварені гриби в банки, поверх залити пряним маринадом. Банки добре закрутити.
8. Банки з маринованими напівбілими грибами перевернути, укутати на пару годин ковдрою. Далі грибам потрібно постояти 14 днів, після чого вони будуть повністю готові.

Фкуснофакти

калорійність напівбілих грибів — 34 ккал/100 грам.

знайти напівбілі гриби можна в дубових, грабових і букових гаях, іншими словами, гриби ці люблять вологий грунт південних листяних лісів. Поширені напівбілі гриби в лісах Прикарпаття, а також в лісах південних регіонів.

— Напівбілі гриби збирають з серпня по вересень.

— Напівбілий гриб або, як ще його називають, боровик Жовтий, дуже схожий на гриби білі, а також боровики, за це він і отримав свою назву. Відрізняються напівбілі гриби тільки світло-сірим кольором тіла зі слабким відтінком оливи. Ще схожі їстівні гриби: моховик зелений, боровик дівочий. Схожі неїстівні гриби: корениться боровик, боровик неїстівний. Схожість проглядається не тільки в зовнішньому вигляді, але також і в структурі будови грибів і в концентрації поживних речовин.

— Напівбілий гриб за змістом вітамінів і корисних речовин відноситься до другої категорії грибів. Він визнаний якісним грибом з високими харчовими показниками. У сирому вигляді напівбілий гриб володіє запахом карболової кислоти, проте неприємний аромат повністю зникає при термічній обробці продукту. Смак у напівбілих грибів приємний, трохи солодкуватий.

— сирі напівбілі гриби зберігаються 2 дня в овочевому відділенні холодильника, варені гриби зберігати у відварі 2-3 дня.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?