Фкуснофакти
Як їсти устриці
устриці самий незвичайний і неоднозначний морепродукт в плані смаку. Людині ніколи до цього не мав з ними справи вони швидше за все здадуться прісними і позбавленими смаку, тому найкраще додавати до них продукти, що підсилюють основний смак. До таких підсилювачів можна віднести вершкове масло, соєвий соус і помідори. Наприклад, можна додати до них соус з обсмаженого на вершковому маслі білого або ріпчастої цибулі з додаванням вершків. Для більш «азіатської» подачі можна до устриць поставити дві соусниці: одну з соєвим соусом, а іншу з туго замішаним кулькою васабі — саме васабі добре розкриває той самий устричний смак.
Для того, щоб соус вийшов смачніше, додайте до сої трохи устричного соусу і японського оцту. Блюдо прикрасьте лаймом і різаним пір'ям зеленою цибулею, всередину черепашок покладіть трохи салату чука з суші-маркету. З чуки можна сформувати акуратну подушку, зверху на яку на свій смак викласти черепашки.
готувати устриць коштує рівно стільки, скільки ви плануєте з'їсти за один раз. Ніколи не готуйте їх про запас, адже продукт, який прийнято їсти в сирому вигляді, на наступний день не принесе вам гастрономічного задоволення.
як подавати устриці
устриці відкривають, подають на широкому блюді, засипаному колотим льодом.
Як вибирати устриці
1. Термін життя устриць в неприродних умовах — не більше місяця. Звертайте увагу на дату улову.
2. Прочинені раковини — погана ознака, купувати їх не варто.
3. Розраховуйте порції — не більше 12 штук на людину.
яка ціна устриць?
Ціна живих устриць — від 450 грн./кг (в середньому в Києві на Червень 2020 року).
запечені устриці
продукти
устриці — 12 шт.
тертий сир (Пармезан) — 2 столові ложки
вершкове масло — невеликий кубик 2х2 сантиметри
сіль і кріп — за смаком.
приготування устриць
розкрити раковини устриць, викласти устриці на глибокій стулці, кожну посолити, викласти на кожну сир, полити розтопленим вершковим маслом, викласти в форму для запікання, поставити в розігріту духовку до 180 градусів, і запікати 7 хвилин. Подавати, прикрасивши гілочками кропу.