скільки варити кукурудзу?
як варити кукурудзу в пароварці
промити кукурудзу і укласти в листі качани в форму пароварки. В пароварці молоду кукурудзу варити 5-10 хвилин. Кормову або стару кукурудзу варити в пароварці 40 хвилин. Для приготування кукурудзи в пароварці необхідно залити 1 склянку води для утворення пари.
як варити кукурудзу в духовці
кукурудзу промити, очистити і щільно укласти в глибоку форму для випічки, змащену вершковим маслом. Залити кукурудзу окропом так, щоб ледь покривала кукурудзу. Духовку розігріти до 120 градусів, форму з кукурудзою поставити в духовку і запікати 40 хвилин.
як варити кукурудзу в скороварці
помити кукурудзу, викласти в скороварку, залити водою так, щоб кукурудза була повністю нею покрита, варити молоді качани 10-15 хвилин, старі або кормові — 40 хвилин.
Як варити кукурудзу в мікрохвильовці
спосіб швидкий — без води
Для варіння кукурудзи в мікрохвильовці без води важливий сорт кукурудзи — це може бути тільки молода кукурудза. Покласти кукурудзу в харчовій поліетиленовий пакет, щільно зав'язати і варити 10 хвилин при потужності 800 Вт. Або, відрізати частину качана, залишивши кукурудзу в листі, і варити у власному соку протягом 5 хвилин при тій же потужності.
спосіб повільний — з водою
Для приготування кукурудзи в мікрохвильовці підійде тільки молода кукурудза. Помити кукурудзу, викласти в ємність для мікрохвильових печей, залити водою і накрити кришкою. Налаштувати мікрохвильовку на 45 хвилин і 700-800 Вт. Важливо стежити, щоб вода в мікрохвильовці не википала, і при необхідності додавати в ємність окропу.
калорійність вареної кукурудзи
130 калорій на 100 грам.
термін зберігання кукурудзи
Сиру кукурудзу до варіння зберігати до 2 тижнів в холодильнику, у відділенні для овочів.
Варену кукурудзу вживають в їжу відразу після приготування, після цього її смакові і поживні властивості поступово втрачаються. Зберігають варену кукурудзу в холодильнику — максимум 2 дні.
зберігати варену кукурудзу необхідно прямо в кукурудзяному відварі. Вже через 2 години після варіння Кукурудза почне втрачати смакові якості, тому готувати необхідно ту кількість кукурудзи, яке передбачається ліквідувати за раз.
Каструля для варіння
Для варіння кукурудзи найбільш підійде широка і глибока каструля, щоб в неї з запасом помістилася Кукурудза. Якщо такої каструлі немає, необхідно розламати кожну кукурудзу на 2-3 частини.
користь вареної кукурудзи
Кукурудза багата вітамінами А (регулює обмін речовин), з (імунітет), Е (защіщіта організму на клітинному рівні), тіамін (вітамін B1, що відповідає за ріст і розвиток серцево-судинної, нервової і травної систем), (забезпечує належну роботу щитовидної залози і відповідає за здоров'я шкіри, нігтів і волосся). Кукурудза багата клітковиною (допомагає очищати організм від токсинів) і калієм (забезпечення організму рідиною), вона відмінно засвоюється організмом.
Як правильно вибрати кукурудзу
Зерна молодої кукурудзи світло-жовті, самі качани невеликі і не дуже довгі, ряди кукурудзи ідеально рівні, щільні, одного кольору. Як на картинці.
Якщо ви хочете переконатися в молодості кукурудзи, надріжте зерно — повинен виділити білий, як молоко, сік. Або, надріжте качан — вона повинна бути світлою, білястої. Кукурудза блідо-жовтого кольору —середнього « віку», буде варитися довше. Перезріла, з яскраво-жовтими зернами, буде варитися ще довше, до 2 годин. Враховуйте і місцевість, де виросла Кукурудза — Південна кукурудза, як правило, м'якше.
Рецепт: Кукурудза запечена в сметані
Зрізати зерна з качанів вареної кукурудзи (5-6 шт.), полити сметаною (півсклянки). Викласти кукурудзу зі сметаною на деко, посипати тертим сиром, додати трохи вершкового масла. Запікати в духовці 10 хвилин. Подавати кукурудзу з зеленню. Подивіться, як ще запікати кукурудзу в духовці.