Як варити гриби шиміджі
знадобляться — шиміджі, вода для варіння
1. Вимити шимиджи, відрізати кореневище.
2. Шимиджи порізати.
3. У каструлю налити воду, посолити (1/2 столової ложки на 1 літр води).
4. Після закипання викласти в воду шіміджі, варити 7-10 хвилин.
5. Злити воду, гриби шиміджі зварені!
як варити суп з шиміджі
продукти
на 4 порції
курячий бульйон
— 1,5 літра
куряче яйце — 1 штука
свиняче м'ясо — 300 грам
сир « тофу» — 300 грам
гриби шиміджі — 350 грам
зелена цибуля — кілька стебел
оцет рисовий (можна замінити сумішшю 25 мілілітрів столового оцту 6%, 2 столовими ложками цукру і 5 столовими ложками соєвого соусу
білий мелений перець — 1 чайна ложка
кукурудзяний крохмаль — 1,5 столових ложки
кунжутне масло — 1 чайна ложка
сіль — 1/2 чайної ложки
Як варити шиміджі
1. Свинину, якщо заморожена, для варіння супу розморозити,
свинину зварити
, промити, злегка обсушити і нарізати брусочками 1х5 сантиметрів.
2. Тофу нарізати кубиками 2-2, 5 сантиметра.
3. Зварити курячий бульйон, влити в каструлю і довести до кипіння.
4. Поки закипає бульйон, шіміджі промити, зрізати кореневище, обсушити шіміджі, роз'єднати на окремі грибочки.
5. Викласти в бульйон свинину, після повторного закипання тофу і шиміджі.
6. У глибоку тарілку всипати 1,5 столових ложок крохмалю, додати 6 столових ложок води, і перемішати.
7. Влити в суп половину оцту або суміші зі столовим оцтом, перемішати.
8. Куряче яйце розбити в миску і збити виделкою або міксером.
9. Ополоником активно перемішати суп, домагаючись того, щоб суп ще кілька секунд розкручувався без ополоника.
10. При розкручуванні супу влити збите яйце, після розкручування додатково перемішавши ополоником.
11. Влити оцет, що залишився, додати перець і сіль за смаком, перемішати.
12. Влити кунжутну олію, перемішати.
13. Стебла цибулі помити, обсушити і дрібно порізати.
14. Подавати суп з шиміджі гарячим.